Skola rekao “zbogom, Evroligo”, ne i “dobar dan, penzijo”

Košarka 11. jun. 202015:19 > 16:15
Podeli:

Luis Skola više nije član Olimpije. Milanski klub i argentinska legenda odlučili su da se raziđu posle jedne sezone.

„Posle dubokog razmišljanja, doneo sam prvu odluku u vezi sa sledećom sezonom. Odlučio sam da više neću da igram u Evroligi, niti sa milanskim, niti sa nekim drugim timom. Želim da se zahvalim Olimpiji što mi je pružila priliku. Bila je zabavna godina u okruženju u kojem sam se osećao kao kod kuće. S druge strane, nisam odlučio da li ću se zauvek povući iz košarke ili ću nastaviti da igram u nekom drugom takmičenju. Odluku ću doneti u narednim nedeljama“, naveo je Skola u saopštenju za javnost.

PROČITAJTE JOŠ

Legenadrni Argentinac koji je 30. aprila zakoračio u petu deceniju života, posle neverovatnih izdanja na Svetskom kupu 2019. stigao je u Olimpuju sa željom da pomogne italijanskom kolektivu, ali i igrama u vrhunskom takmičenju ostane u formi za Olimpijske igre je je trebalo da se održe ovog leta.

Pandemija koronavirusa očigledno je dovela u pitanje planove Skole, najtrofejnijeg igrač u dresu reprezentacije Argentinekoji je sa „gaučosima“ osvojio olimpijsko zlato (2004) i bronzu (2008), dva stvetska srebra (2002, 2019), čak devet medalja na konktinentalnim šampionatima Amerike (2 zlata, 4 srebra, 3 bronze) i zlato na Panemeričkim igrama (2019).
Ostaje da se vidi da li će Argentince predvoditi i na OI 2021 u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar