Foto: FIBA.com

Puklo kod Nemaca

Nemački (krilni) centar i član Dalasa Maksi Kleber propustiće Svetsko prvenstvo u košarci ove godine usled negativnih komenatar koje je dobio od saigrača iz tima Denisa Šrudera.

U jednom intervjuu Šruder je „napao“ Klebera zbog odluke da propusti Evrobasket prošlog leta, kada je Nemačka osvojila bronzu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Razmišljao sam u stilu: ’OK, kakvu igru on želi da poboljša?’ U NBA, kada si dobar u nečemu, toga se držiš. Ne bi imalo smisla da veliki centar odjednom počne da vodi loptu. On zna svoju igru i zna koja mu je uloga“, rekao je Šruder.

Šruder je morao da prihvati odluku Klebera, ali se sa njom nikako nije složio.

„Naravno, prihvatio sam njegovu odluku, ali bilo je malo teško poštovati je. Da je imao neki drugi razlog – ugovor ili želju da duže igra – bilo bi to potpuno u redu sa mnom“.

Dramu su nastavili Kleber i njegov agent.

„Moj cilj je da igram košarku, da predstavljam Nemačku 100 posto zdrav i da pomognem saigračima da pobede, da budem dobar saigrač. Veoma teška odluka da ne igram prošlog leta doneta je zbog povrede s kojom sam igrao poslednja četiri meseca te sezone. Bio mi je potreban pun oporavak i odmor. Da sam bio zdrav, igrao bih srećno i ponosno“, navodi Kleber u saopštenju.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели BasketNews (@basketnews)

Tu nije bio kraj Kleberovog saopštenja.

„Sva komunikacija s moje strane sa svim relevantnim ljudima urađena je na iskren način, pun poštovanja. Uživao sam u uspehu tima i bio ponosan na to što su postigli. Počeo sam ovo leto motivsan da se priključim za SP. Ipak, neki nesrećni i neprikladni javni komentari u vezi sa mnom stavili su mi jasno do znanja da nisam bezuslovno prihvaćen u nacionalnom timu“.

Istakao je da ne želi da kvari hemiju u timu.

„Zato sam rešio da je najbolje za sve da ne igram. Umesto toga, biću navijač. Nemam nameru da javno komentarišem ovu temu dalje. Želim uspeh nacionalnom timu“, naveo je Kleber.

Nemački krilni centar je prošle sezone u NBA u dresu Dalasa prosečno beležio 5,9 poena i 3,6 skokova.

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Nemačka je u grupi sa Finskom, Australijom i Japanom.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar