Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Zajon Vilijamon se Holivudu predstavio sa 29 poena, "kralj" Lebron Džejms surovo odgovorio sa ličnim rekordom sezone od 40 poena.

S nestrpljenjem su ljubitelji NBA očekivali duel Lejkersa i Nju Orlensa, jer su se prvi put oči i oči pogledali „kralj“ i jedan od njegovih legitimnih naslednika – Lebron Džejms i Zajon Vilijamson.
Stariji je plesao po terenu sa 40 poena, 8 skokova i 6 asistencija i kao što se očekivačlo, bio je lider Lejkersa koji imaju samo jedan cilj ove sezone, da vrate titulu u Los Anđeles.
Mlađi je prihvatio izazov i na najglamourznijoj košarkaškoj pozornici, udaljenoj tek koju milju od Holivuda, još jednom, sa 29 poena i 6 skokova potvrdio da je jedan od punopravnih pretendenata na košarkaški presto kada se „kralj“ povuče.

Drugi pretendent, Janis Adetokunbu je prvi put zakoračio u Toronto sa Milvokijem posle prošlogodišnjeg poraza u finalu Istoka. Ali, bolne misli su ga držale samo do početka meča u kome su Baksi se bar malo revanširali rivalu.
„Kada dođete negde, uvek vam je u glavi poslednji meč koji ste tu odigrali. Tako je i sada bilo…“, rekao je Adetokunbo koji je sa 19 poena i čak 19 skokova, uz 8 asistencija servirao bar malu osvetu šampionu za pomenuti poraz.

REZULTATI:
Indijana – Šarlot 119:80
Toronto – Milvoki 97:108
Čikago – Oklahoma Siti 122:124
Denver – Detroit 115:98
LA Lejkers – Nju Orleans 118:109
Portland – Boston 106:118
Golden Stejt – Sakramento 112:94