FOTO: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
FOTO: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Španski košarkaš Serhio Rodrigez objavio je na društvenim mrežama da se oprašta od reprezentativnih nastupa.

„Fantastično putovanje.

Posle ovih dana odmora i razmišljanja, nakon mnogo godina u reprezentativnom timu, došao je trenutak da kažem ‘zbogom’. Nije bilo lako, ali sam siguran da je pravi trenutak.

Tokom svih ovih godina sam bio veoma srećan i osećao sam se privilegovano da budem u mogućnosti da radim ono što volim najviše i da doprinesem uspehu reprezentacije.

Bio sam u timu sa sjajnim igračima, trenerima, drugim članovima grupe, predsednikom Hose Luisom Saezom i Horheom Garbahosom i navijačima koji su me puno podržavali.

Sva moja očekivanja kada sam počeo su nadmašena uspesima i iskustvima. Bili smo ne samo saigrači, već i prijatelji. Naučio sam mnogo od svih i kada bi pobedili i kada bi izgubili.

PROČITAJTE JOŠ:

Za mene leta od 2000. godine su uvek povezivana sa različitim nacionalnim kategorijama. Ta okupljanja su ostavila trag na mom karakteru i moje viđenje košarke kao životnog iskustva.

Bio je luksuz pripadati ovoj porodici i nadam se da ću moći da odgovorim adekvatno izazovima sa kojima ćemo se suočiti, uvek zajedno.

Hvala ti mnogo, španska košarko.

Serhio Rodrigez“, napisao je čuveni „Ćaća“.

Rodrigez koji trenutno ima 35 godina, igrao je za reprezentaciju od 2005. godine. Pre toga bio je član reprezentacije svoje zemlje do 18 godina, koju je predvodio do zlata na šampionatu Evrope.

Od seniorskih uspeha, ističu se dva zlata, jedno na Svetskom prvenstvu 2006. godine, dok je drugo bilo na Evrobasketu 2015. godine. Pored toga, ima srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kao i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine.

Ima još tri medalje sa Evrobasketa (2007, 2013, 2017), prva je bila srebrna, a druge dve bronzane.

Poslednji nastupi za Rodrigeza bili su u Tokiju, gde je Španija u četvrtfinalu ispala od Amerike, a plejmejker je na turniru prosečno beležio devet poena i tri asistencije.

Pored njega, od reprezentacije su se ranije ove godine oprostili Pau i Mark Gasol.

Rodrigez će klupsku karijeru nastaviti u Olimpiji Milano, u kojoj se nalazi od 2019. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar