Foto: REUTERS/David Butler/Guliver

Legendarni američki košarkaš Šakil O'Nil nedavno se našao na listi 75 najboljih igrača svih vremena u NBA ligi, a tokom karijere stekao je veliko bogatstvo. Ipak, ono što je stekao ne voli da deli sa svojom decom.

Popularni Šek je nakon igračke karijere ulagao novac u mnogobrojne kompanije i preduzeća, a njegovo bogatstvo trenutno se procenjuje na oko 400 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tim podacima, legendarni centar se trudi da odgaja decu na drugačiji način, kako ne bi navikli da im je sve u životu tek tako dato.

„Moja deca su sada odrasla. Malo su ljuta na mene. Nisam baš uznemiren, ali ne razumeju. Stalno im pričam: Nismo mi bogati, već sam ja bogat“, kaže O’Nil.

Njegov cilj kao ocu nije da decu usmeri na košarku već pre svega na obrazovanje.

„Pokušavam da ih pustim da shvate da me nije briga da li igraju košarku, već da steknu obrazovanje. Imam šestoro dece. Želeo bih da budu doktori, farmaceuti, advokati, neko ko poseduje više preduzeća, neko ko bi da preuzme posao od mene. Ali, ja im kažem da im to neću tek tako dati, već treba sami da zarade“, zaključio je četvorostruki NBA šampion.

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar