Bertomeu
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dok se čekaju zvanične informacije i obraćanje čelnika Evrolige po pitanju tekuće sezone, počele su da "cure" nezvanične informacije i izgleda da nastavka takmičenja neće biti.

Kako ekskluzivno javlja grčka SDNA, Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, predložio je da se sezona ne nastavi i da se proglasi kraj i Evrolige, i Evrokupa. Nedugo zatim isto je prenela i španska „Marka“, uvek dobro obaveštena.

PROČITAJTE JOŠ

Za ovaj ponedeljak je zakazana Skupština elitnog takmičenja i 11 kluba sa A licencom glasanjem će odlučiti šta će biti. Potrebna je prosta većina, odnosno šest glasova „za“ ili „protiv“, pa će i zvanično biti poznata odluka.

Bertomeu je rekao svoje, jer je prvi i uzeo reč. Sada se samo čeka zvanična potvrda, a onda okretanje tome kako će izgledati format oba takmičenja naredne sezone. To možda i ne bude poznato odmah posle sastanka, već narednih dana.

Bertomeu je u obraćanju naglasio da su igrači veoma podložni povredama i u strahu zbog toga, kao i da druge okolnosti utičnu na plan o nastavku sezone.

Jasno je da bi Bertomeuov stav u celoj priči od ogromne važnosti i da bi klubovi mogli samo da verifikuju njegov predlog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram