Ostoja Mijailović Partizan
Ostoja Mijailović Foto: Peđa Milosavljević/ STARSPORT

Smene u FK Partizan nisu prioritet. Mijailović želi da privuče uspešne poslovne ljude i privrednike koji bi pored legendi pomogli u boljem funckionisanju sportskog društva. Prvi korak jeste da se spasava imovina kluba, a onda da se vrate u život "manji" klubovi iz crno-bele porodice.

Posle skandala i potresa i pokušaja sabotaže, Ostoja Mijailović je izabran za novog predsednika Sportskog društva Partizan. Iako je prethodno rukodvodstvo na čelu sa Miloradom Vučelićem pokušalo na sve načine da sabotira izbore, posle potvrde iz APR-a, dileme nije više bilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Novi predsednik sportskog društva, već je najavio i održavanje prve sednice i time stavio tačku na sve najave druge strane koja se još uvek koprca i preti tužbama kako bi sačuvala pozicije.

Još u uvertiri izborne skupštine, Mijailović je kao najveći problem okarakterisao stadion Partizana koji je u lošem stanju, a o tome je pričao i nakon izbora.

„Stadion i ostali objekti JSD Partizan su do te mere zapušteni da su postali opasni po život korisnika i posetilaca. Pre neki dan sam prolazio pored stadiona, stubovi reflektora su toliko truli… Ne daj bože da taj reflektor padne na nekoga“, objasnio je situaciju u razgovoru za medije.

On je izneo predlog rešenja problema sa objektom u Humskoj.

„Država je u nekoliko navrata rekla da želi da obnovi stadione i Crvene zvezde i Partizana, mislim da je to imovina važna za državu, gde se okupljaju desetine hiljada ljudi. Svi znaju šta su Partizan i Zvezda u Srbiji“.

Dodatnu opasnost ako se ovaj problem ne reši Mijailović vidi u problemu licenciranja stadiona za evropska takmičenja što bi moglo da ima dalekosežne posledice.

„Pitanje je godine kada UEFA neće više licencirati naše stadione. Uz razne performanse licenciranje sad prolazi. Veliko je nezadovoljstvo navijača i javnosti, ne želim da idem da rušim upravu kluba. Mi smo došli u društvo da ga stabilizujemo, razgovaraćemo i sa fudbalskim klubom, da vidimo šta možemo da uradimo sa stadionom“, objasnio je Mijailović.

Kao direktnog krivca za stanje na stadionu Ostoja Mijailović vidi fudbalski klub.

„Sportko društvo je stavljeno u stanje kliničke smrti da bi primat imao FK Partizan, tako su nam mali klubovi umrli. Atletska staza je u katastrofalnom stanju, mi ne možemo da se takmičimo. Država je dala finansijsku pomoć Sportskom društvu, a od toga su plaćani troškovi fudbalskog kluba, a sad čujem da će neko da gradi tamo zgrade, neće to niko da radi! Imovina ne pripada nikome tamo. Ta imovina pripada Partizanu, a treba da vidite u kom je stanju imovina Partizana. Prema njoj se ne ponaša tako što se dođe u situaciju da se sve sruši. Kako može neko da pravi zgrade na Partizanovoj imovini, to je još jedan spin…“.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijailović je istakao da će biti od velike važnosti privući uspešne poslovne ljude i privrednike koji bi pored legendi pomogli u boljem funckionisanju sportskog društva.

Obećanje da će dovesti legende već je ispunio kada je u upravni odbor dove legende Partizana u nekoliko sportova kao što su Filip Filipović, Marko Nikolić, Andrea Arsović…

Iako se spekulisalo da bi Mijailović izborom za prvog čoveka sportskog društva mogao da preuzme i fudbalski klub, on je takve trvdnje negirao ističući da mu nije u planu da ruši ni sadašnju upravu ni Gordana Petrića.

„Svi klubovi su pod jurisdikcijom sportskog društva, onaj ko upravlja društvom može da kontroliše sve klubove, menja uprave. Ja nisam došao u sportsko društvo da bih se bilo kome svetio. Ko radi za Partizan, nema strah od mene. Da li ja mogu da ih smenim, mogu, ali neka se bore ti ljudi da osvoje neke trofeje. Fudbalski klub ima upavu koja je izabrana kako god je izabrana. Nisam razmišljao da li je treba menjati, o tome ćemo razgovarati, zvaću Vučelića i razgovaraću sa njim, to je u interesu Partizana“, zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO Ostoja Mijailović na skupštini Partizana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)