Samir Leric
Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Regionalnu javnost je žestoko pogodila sudbina koju je doživeo Samir Lerić, rekorder po broju utakmica za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako ima bogatu karijeru i trenersku diplomu, za njega u struci nema posla, pa je morao da se snalazi.

PROČITAJTE JOŠ

Ranije je u medijima objavljena i njegova fotografija, na kojoj se vidi da radi kao dostavljač pekarskih proizvoda u rodnom Mostaru.

„Ne mogu da kažem da je ovo posao koji laska, ali se ne stidim, radim pošteno, kakav sam bio u sportu takav sam i ovde“, rekao je Lerić za „Dnevni avaz„.

On je istakao da mu je možda najveća mana što nije završio fakultet za 15 dana, već je studirao četiri godine, a ni to što nije stranački obojen mu nije pomoglo kad je tražio posao u branši.

Pored košarkaške diplome, on ima i stručni ispit za samostalno vođenje nastave.

„Mogu sebe videti u košarci kada liga ponovo krene u septembru. Poslednji angažman sam imao u mostarskom Studentu, ali je liga stala u martu i pitanje je kada će se nastaviti“.

Kako je naveo, mnogi prijatelji i saigrači su zaboravili na njega.

„Izuzetak je Gordan Firić, koji mi se javi iz Italije. Nikoga ne kritikujem niti prigovaram, kažem kako jeste, kad je trebalo gasiti požare u Bosni, Lera je bio dobar, a kada treba ispoštovati nešto što je normalno – toga nema“, istakao je Lerić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram