Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Šakil O'Nil, legendarni NBA centar i bivši igrač Los Anđeles Lejkersa izdvojio je pet igrača za koje smatra da bi bili nepobedivi u istom dresu i klupskim bojama i jednoj plej-of seriji.

Veoma je teško u dugoj istoriji NBA lige i uz toliko ikona košarke koje su igrale tamo izdvojiti idealnu petorku, ali Šek veruje da ju je pronašao.

PROČITAJTE JOŠ:

Od mesta plejmejkera gde je stavio Alena Ajversona, preko mesta beka rezervisanog za Kobija Brajanta, do krila gde je smestio Majkla Džordana, krilnog centra i Lebrona Džejmsa u toj ulozi i naravno – sebe.

Iako su Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Karim Abdul-Džabar, Hakim Olajdžuvon, Patrik Juing i brojni drugi centri tokom godina dominirali, O’Nil nije hteo da bude skroman.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SportsCenter (@sportscenter)

Mnogi će zameriti Šeku što nije uvrstio i Tima Dankana na četvorci, koga mnogi smatraju najboljim krilnim centrom svih vremena, ili što je O’Nil malo ispomerao pozicije, pošto je svojevremno Džordan imao ulogu beka.

S druge strane, u košarci „bez pozicija“, a pritom u timu koji ima i Džordana i Brajanta, pitanje je koliko su uopšte potrebni svi ostali igrači da aktivno doprinose više od toga da budu podrška Kobiju i Majklu.

Među izostavljenim velikanima je i Karl Meloun koji je devedesetih bio MVP dok je igrao za Jutu Džez i jedan od najboljih strelaca na poziciji koju kod Šeka pokriva Lebron Džejms. Zanimljivo je i da od modernih igrača osim Lebrona nema više nikog.

„Ne zanima me šta bilo ko priča. Niko ne može da pobedi ovaj tim u seriji od sedam utakmica“, rekao je O’Nil.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar