Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Zmago Sagadin, bivši trener Crvene zvezde, istakao je značaj ABA lige i važnost uloge koju u njoj imaju Crvena zvezda i Partizan.

„Crvena zvezda će i u novoj sezoni ostati u Evroligi, što je razljutilo Partizan i Budućnost, koji su imali velike ambicije. Čini se da ponovo kuva u balkanskom sportskom kotlu, možda čak i ključa. Ako Partizan nešto podrži, Crvena zvezda je protiv toga. Ako se dva beogradska kluba možda ujedine, Budućnost se protivi“, rekao je Sagadin za „Slovenske novice“ i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Kada smo 2000. godine postavili ovo takmičenje, bilo je presudno da ga pokrenemo iz Slovenije kako bismo izbegli političke i nacionalne tenzije. Mi nismo bili opterećeni tim razdorima. Naš jedini motiv bio je stvaranje kvalitetne lige koja će svih 20 godina proizvoditi izuzetne igrače koji će ići u Evroligu i NBA. Činjenica da smo bili najbolja produkcijska liga, priznala je i NBA“.

Slovenački strateg istakao je da je posebna odgovornost na Zvezdi, Partizanu i Budučnosti.

„Tri spomenuta kluba su najjača i nalaze se na suprotnim stranama. Svaka drastična odluka preti ligi. Ako se liga raspadne, svi bi trebalo da budu svesni posledica – već gubimo kontakt s Evropom, jedva smo negde u nekoj drugoj evropskoj ligi po kvalitetu, onda ne bismo ni to bili! Besmisleno je imati državna prvenstva u tako malim zemljama. Iznad svega, nije moguće raditi kvalitetno i produktivno. Međutim, možda je trenutna situacija prilika za čišćenje ovih stranih legija koje ubijaju proizvodnju na ovom području. Nije normalno imati sedam stranaca u klubu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram