Bizarno: Italijanski as dobio suspenziju zbog verenice, pravdao se za doping

Podeli:
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nesvakidašnja priča italijanskog košarkaša, izgubio je godinu dana karijere zbog gluposti

Italijanski košarkaš Rikardo Moraskini nedavno je potpisao ugovor sa Venecijom, ali će morati da sačeka oktobar kako bi zabaležio debi.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Moraskini je u oktobru prošle godine zaradio suspenziju, jer je pao na doping testu. Nakon nekoliko meseci ćutanja Moraskini je odlučio da otkrije pozadinu priče i razlog zbog kog je pao na doping testu.

Zapravo, problem je bio sprej za posekotine koji je koristil njegova verenica.

"Trebalo mi je dva dana da shvatim kako sam došao u kontakt sa tom supstancom. Moja verencija je posekla prst dok je kuvala i da bi zalečila ranu koristila je sprej koji je u sebi imao klostebol. Bili smo u kontaktu posle toga i to je bilo dovoljno da analiza pokaže 0,5 nanograma te supstance", otkrio je Moraskini.

Italijan neretko nastupa i za reprezentaciju svoje zemlje, a ističe da nijedan sportista ne bi koristio klostbol, jer se on vrlo lako pronađe u organizmu.

"Niko danas ne koristi klostebol jer ga analize jako lako nalaze, a on donosi poboljšanje samo ako ga kao sovjetski sportisti u osamdesetim koristite u ogromnim količinama", objasnio je on.

Moraskini je pokušao sve da objasnio anti-doping agenciji, ali je uspeo samo da umanji kaznu.

"Koristio sam videe moje verenice koja mi je slala kada se posekla, sa sve datumom kada se to desilo. Tužilac je video da je sve nesrećan slučaj, ali sam zbog toga dobio jednogodišnju suspenziju umesto maksimalne četvorogodišnje. To je velika nepravda i jako mi je žao zbog mnogih sportista koji se nalaze u istoj situaciji", zaključio je on.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese - šampion hladne glave

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

 

Komentari

Vaš komentar