Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Denver je napravio jedan od najboljih prelaznih rokova u poslednje vreme.

Denver Nagetsi su i zvanično u Kolorado vratili Redžija Džeksona.

PROČITAJTE JOŠ

Denver je otvorio mesto u sastavu nakon što je Bounsa Hajlanda poslao u Kliperse. Bek veteran bi trebalo da bude veliko pojačanje za Nagetse, pogotovo kada se zna kako je znao da igra u plej-of utakmicama. Prošle sezone je bio startni plejmejker Klipersa, ali mu je ove sezone minutaža bila smanjena u redovima Šarlot Hornetsima.

Džekson nije prva klasa igrača u NBA, ali je neko ko sa klupe može da ima ogroman doprinos, pre svega u poenima, a pored toga ima dugogodišnje iskustvo u NBA i deluje da bi se dobro uklopio. Razlog za to je što je već igrao sa Kaldvel-Poupom i Braunom u Detroitu, odnosno Smitom u Oklahomi, a inače važi za timskog igrača, koji nije problamtičan i ne voli da iskače iz uloge.

Redži trenutno gazi svoju 12. sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a prošle sezone je na 75 nastupa prosečno imao 16,8 poena, uz 4,8 asistencija i 3,6 skokova. Ove sezone su mu brojke nešto slabije, ali u Klipersima nije imao baš jasnu ulogu, dok bi u Denveru dobio svoju porciju. Pored toga što bi bio rezervni plej, u nekim situacijama bi mogao da bude na terenu i u završnici, jer se ne plaši odgovornosti, a šut sa distance mu je više nego pristojan.

Mnogo važno moglo bi da bude i njegovo iskustvo u plej-of utakmicama, pošto je takvih odigrao ukupno 69 i već više od 10 godina je u NBA. Pokazao je u plej-ofu 2021. godine da u kontinuitetu može da ubacuje po više od 20 poena, a jedne sezone je uspeo u proseku da ima i više od devet asistencija.

BONUS VIDEO Nikola Jokić protiv Memfis Grizlisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare