Razija Mujanović se emotivnim pismom oprostila od Vukovića

Košarka 16. jan. 202100:23 > 01:56
Podeli:
Foto: N1

Razija Mujanović, bivša jugoslovenska košarkašica, emotivnim pismom se oprostila od Mihajla Mikija Vukovića, legendarnog košarkaškog trenera, koji je preminuo ovog petka u 76. godini.

Vuković će osim po brojnim uspesima ostati upamćen i po tome što je otkrio visoku košarkašicu. Njih dvoje su sa Jedinstvom iz Tuzle 1989. godine postali šampioni Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Sarađivali su godinama kasnije u Valensije, gde su ponovili uspeh 1992. godine kada su još jednom bili najbolji na Starom kontinentu.

Uz to su osvojili i srebrnu medalju sa reprezentacijom Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1990. godine.

Otud i ne čudi što Razija Mujanovića doživljava Vukovića kao drugog oca, a odlučila je da se od njega oprosti dirljivim rečima.

„Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne reči… Večeras bih samo da kažem hvala.

Hvala ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim devojčicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne sme zaboraviti ko je profesor košarke, genije.

Hvala ti za sve ‘kaznene treninge’. Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si verovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće.

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime! Da se ja pitam, ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame (FIBA Kuća slavnih)! Da se ja pitam, ti bi bio u školskim udžbenicima – a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera! A koga sad da nazovem pre ili posle utakmice reprezentacije i pitam za savet?

Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor.
Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu…

Posted by Razija Mujanović on Friday, January 15, 2021

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar