Ratko Varda
Ratko Varda; Foto: Screenshot Youtube Jao Mile podcast

U karijeri dugoj 22 godine pregrmeo je sve i svašta, video je čitavu Evropu, bio u NBA, a sada se prisetio nekih ključnih momenata.

Ratko Varda je počeo 1995. godine kao golobradi klinac u Partizanu (upravo će mu brada tokom sledećih decenija postati jedan od zaštitnih znakova), a već na startu karijere je doživeo jedan težak momenat.

PROČITAJTE JOŠ

Dres crno-belih nosio je šest sezona, a jedne situacije se posebno seća. Poštovanje je morao da zaslužu – tučom.

„Znate svi kako je kada se ode u Ameriku pa budeš ruki pa te teraju da radiš sve i svašta, to neko maltretiranje. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim. Posle su svi govorili da sam lud, ali dobio sam to neko poštovanje, tačnije prestalo je maltretiranje“, podelio je priču Varda u podkastu „Jao Mile„.

Jedan od trojice igrača bio je Dejan Tomašević sa kojima je kasnije vodio ljute bitke na parketu. U finalu domaćeg šampionata 2000. godine između Partizana i Budućnosti je dobio težak udarac, za koji tvrdi da mu je Tomašević namerno plasirao. Moglo je da bude izuzetno opasno.

„Posle mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namerno, znam da je bilo namerno. Da sam zakasnio bio pola sata sa dolaskom u bolnicu da ne bih preživeo jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio.“

I danas nije poznato zbog čega je došlo do toga.

„Razlozi? Ne znam, to on zna. Nikada nisam udarao sa leđa, uvek sam išao direktno“, rekao je Varda.

BONUS VIDEO Čović: Hoćemo pola-pola navijače na derbiju Evrolige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare