Dejan Radonjić, oto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je pomalo čudan osećaj što posle 62 meča u sezoni, nema za sada zakazan sledeći izazov.

Naziva to vrlo atipičnim, ali se ne žali jer je čitave sezone imao problema sa povredama igrača. Zvezda je u subotu pobedila Igokeu u zaostalom meču 16. kola ABA lige sa 85:66.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti“, rekao je Radonjić posle Igokee.

Nikola Kalinić je u tom meču predvodio svoj tim sa 16 poena, dok je Ostin Holins stao na 13 poena.

„S ozbirom na ukupnu situaciju i sve ono što smo tokom godine prošli, rekao bih da smo odigrali solidan meč. Bili smo dobro skoncentrisani, bilo je pojedinih intervala iznad očekivanja s ozbirom na trenutak u kojem se nalazimo. Preostaje nam da se okrenemo periodu koji je ispred nas“, objasnio je Radonjić.

Svestan je da će posle ovoliko takmičarskih utakmica, njegova ekipa biti na zadovoljavajućem nivou.

„Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno je pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji. Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi“, kaže Radonjić.

Crvena Zvezda, Budućnost, košarka, utakmica
Foto: Budućnost VOLI/Aba Liga/aba-liga.com

Sada kreće „čekalica“, a koliko god crveno-belima ponekad smetalo to što igraju mnogo mečeva, nije dobro ni kada ih nema.

„S ozbirom na dužinu pauze, ne znamo tačno ni koliko je, sigurno da je neophodno da imamo neku utakmicu. Adrenalin, priprema i pristup neće biti kao do sada, ali su nam ti mečevi neophodni. U polufinalu nas čeka ekipa koja će biti u takmičarskom ritmu. Da ne pričam o formi. To bi bilo iluzorno. Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice. Pokušaćemo da napravimo modifikacije koje budu bile potrebne. Ostaje da se vidi da li možemo da nađemo kontrolne mečeve i u odnosu na to dodatno se podignemo i da uradimo sve što možemo da što spremniji dođemo do tih mečeva. Plan je tu, krenuli smo već da ga sprovodimo“, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar