Dejan Milojević Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Tuga...

Rade Zagorac i Dejan Milojević imali su poprilično dugu istoriju – još od 2012. godine put nekadašnjeg kapitena Partizana i jednog od najboljih centara crno-belih bio je ukršten.

PROČITAJTE JOŠ...

Zagorac je tada pravio prve košarkaške korake u seniorskoj konkurenciji, dok je Milojević započeo svoje trenersko putešestvije u ekipi Mege.

A za tih pet godina, koliko je Zagorac bio član Milojevićevog tima, bilo je mnoštvo priča koje su se izdešavale. Zagorac je izdvojio dve:

„Dakle, 2012. godina, dan kao i svaki drugi. Juniorski trening ujutru kod Viće, pa dva kod Dekija. Prvi je gotov, pa drugi. Sedam na bus iz Zemuna i stižem na Bežaniju. Imao sam vremena tek toliko da ručam, zatvorim oči i krenem nazad. Probudio sam se pet minuta pred početak popodnevnog treninga. U najboljem slučaju kasnim pola sata“, otkrio je Zagorac.

Svestan da se nalazi u problemu, uradio je ono što mu je prvo palo na pamet – izmislio je opravdanje:

„Šaljem fizioterapeutu poruku od straha: ‘Kasniću, imam hroničnu dijareju’. Stižem na trening, kasnim 40 minuta. Novica, Varda i cela ta ekipa sa zadovoljstvom kreću da citiraju šta sam rekao, ne staju. Deki mi prilazi, smeje se, kako se samo Deki smeje i govori reči koje do danas ne blede: ‘Sada ću ti reći nešto, a ti se potrudi da nikada ne zaboraviš. U životu ćeš se pronaći u svakavim situacijama. Biće teško i neprijatno, ali zapamti – nikada nemoj da se plašiš istine. Ma koliko teška bila, hrabro stani iza nje’. I nisam se više plašio, zbog Dekija.“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

A druga koju je podelio za Mozzart sport je došla nešto kasnije, kada je već nastupao za Partizan, ali nije sve išlo kako je želeo:

„Bilo je to u mojoj pretposlednjoj godini u Partizanu. Životno ubedljivo najteža, bez elana, želje za druženjem, igranjem… Jedna potpuna životna letargija. Dugo se nismo čuli, ali me zove jednog jutra: ‘Zovem te samo da ti kažem, ako misliš da niko na svetu više ne veruje u tebe, grešiš. Ja verujem i ja ću uvek da verujem. Ako hoćeš da pričamo, možemo, a ako te smaram, a verujem da te smaram, aj’ zdravo“, otkrio je Zagorac.

Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare