Mirza Teletović iz igračkih dana u dresu reprezentacije BiH Foto EPA/IGOR KUPLJENIK

Milionsko dugovanje napravile prethodne uprave KSBiH, dok je sadašnja uspela da vrati 300.000 evra.

Kako prenosi sarajevski „Dnevni avaz“, KSBiH je u prošloj godini poslovala pozitivno, ali nekoliko sudskih presuda u svakom trenutku mogu da se aktiviraju i blokiraju račune.

Iako je u prošloj godini vraćeno oko 300.000 evra, neizvesnost i dalje donose brojni sudski postupci koji su u toku, i obnovljene istrage Tužilaštva BiH o mogućem nezakonitom poslovanju i kriminalu u bosanskohercegovačkoj košarci.

Prema pisanju „Avaza“, Savez najviše duguje dobavljačima, oko 650.000 evra, zaposlenima, selektorima i sudijama, a oko 170. 000 evra se odnosi na pozajmice.

Bivši čelnici Saveza su samo zbog nedolaska na suđenja napravili dug od oko 180.000 evra, dok novi Upravni odbor na čelu sa košarkašem Mirzom Teletovićem, koji je izabran u oktobru 2018.godine, planira da u tekućoj godini ostvari pozitivan finansijski billans od oko 190.000 i vrati značajan iznos dugovanja. Uprava optimizam temelji na na uspešnoj prošloj godini u kojoj je Savez ostvario za 200.000 veće prihode od rashoda.

Ipak, čelnici još strahuju, nadajući se da Tužilaštvo neće blokirati račune zbog toga što u 2020. najbolje muške i ženske seniorske selekcije igraju važne kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2021, dok je BiH organizator EP za kadetkinje.