Ostoja Mijailović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Košarkaški klub Partizan za sada neće reagovati na saopštenja iz Crvene zvezde o neigranju finala ABA lige.

To je za Novu.rs rekao predsednik ovog kluba Ostoja Mijailović, u svetlu tenzija koja se prethodnih dana dešavaju u regionalnoj košarci.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan ne igra završnicu domaćeg šampionata u Superligi Srbije drugu sezonu zaredom, dok u polufinalu ABA lige igra majstoricu protiv Cedevita Olimpije u utorak 6. juna.

„Posvećeni smo utakmici sa Cedevita Olimpijom, nemam komentar za ostalo“, rekao je Mijailović kratko za Novu.

Zvezda je upozorila da će prvo igrati finale domaćeg prvenstva čiji su termini mečeva odranije poznati.

Ako se polufinale završi na dva meča, finalna serija u kojoj će Zvezda igrati, počinje 10. juna, revanš će se igrati 13, a eventualna majstorica 16. juna.

Međutim, ako se polufinale Mege i FMP-a završi tek posle tri meča (prvi je zakazan za 4, drugi za 7. jun) termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost nakon sramnog saopštenja ABA lige sa terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. jun 2023. godine. Klub ostaje pri svojoj odluci kao što je i naveo u saopštenju od 31. maja, da neće igrati finale (ABA lige) dok se ne završi finale srpskog prvenstva“, poručili su sa Malog Kalemegdana u subotu.

Razlog je što je ABA liga za termine mečeva svog finala odredila u rasponu od 12. do 22. juna.

BONUS VIDEO: Partizan nakon poraza od Real Madrida bez F4 Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar