Kesler
Foto: EPA-EFE/GEORGE FREY SHUTTERSTOCK OUT

Mladi košarkaš Paolo Bankero igraće za Sjedinjene Države na predstojećem Mundobasketu.

To je iznerviralo čelnike Košarkaškog saveza Italije koji su se nadali da bi Bankero mogao da zaigra za tu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ:

Bankero po ocu ima italijansko poreklo, a po majci afro-američko i onda je mogao da zaigra za oba tima. Pre tri godine je dobio italijansko državljanstvo zbog oca i očekivalo se da može da zaigra za „azure“.

Umesto toga, njegova odluka je bila skrivena i za čelnike italijanskog saveza koji nisu lagano prihvatili informaciju za koga će igrati, pa je Đani Petruči, predsednik KS Italije bio veoma razočaran.

„To je legitimna odluka, ali mogao je da se javi telefonom i da nam to kaže. Umesto toga, saznali smo za odluku iz novina. Prethodnih dana je bio u Milanu i uprkos našim dogovorima sa njegovom agencijom, izbegao je sastanak sa selektorom Đanmarkom Pocekom. Prevario nas je“, rekao je Petruči za Gazetu delo Sport.

„Izdaja, posebno u košarci je prejaka reč. Situacije poput ove se dešavaju i lično, navikao sam na to. Ali, napravio nas je budalama, planirali smo sjajno komercijalnu strategiju za njega. Sad moramo da pretvorimo ovo razočarenje u pozitivnu energiju. Siguran sam da je naš selektor sposoban za to“, dodao je predsednik Košarkaškog saveza Italije.

Nije jasno kada se i zbog čega Bankero predomislio, pošto je prošle godine pričao da mu je jedna od želja da dođe u Italiju, ali i da učestvuje na Mundobasketu.

Bankero je prošle godine biran kao prvi pik u Orlando Medžik sa univerziteta Djuk. U prvoj sezoni u NBA ligi imao je 20 poena, 6,9 skokova i 3,7 asistencija u proseku na 72 odigrane utakmice.

Inače, Italija na Mundobasketu igra sa Angolom, Dominikanskom Republikom i Filipinima u grupi A.

BONUS VIDEO: Majk Meloun, Nikola Jokić i Džamal Marej – izjave nakon treće utakmice finala NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar