Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda nije dovela pojačanje do 18 časova 28. decembra, čime je otpala mogućnost da na Mali Kalemegdan stigne košarkaš koji je u prethodnom delu sezone igrao u Evroligi. Ipak, to ne znači i da su aktivnosti crveno-belih kada je jačanje igračkog kadra gotove.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, prema propozicijama Evrolige klubovi su od 18. do 28. decembra mogli da naprave razmenu igrača, a kao opcije koje su kolale košarkaškim kuloarima bila su imena Lendrija Noka i Filipa Petruševa.

Ipak, ni snažni Kamerunac, koji je prošle sezone već nosio dres Zvezde, ni košarkaš Anadolu Efesa nisu parafirali saradnju, pa je ova opcija i otpala.

No, Radonjićev tim bi ipak mogao da dobije bar još jedno novo ime, s obzirom na to da prelazni rok u Evroligi nije još uvek okončan, kada su u pitanju košarkaši koji nastupaju van Evrolige.

Rok za dovođenje košarkaša koji nastupaju van Evrolige je 9. februar, što znači da Zvezda ima još nešto manje od mesec i po dana da osveži igrački kadar, a opcije su igrači koji igraju u NBA ligi, oni koji su bez ugovora, kao i košarkaši koji igraju u Evrokupu.

Kada je u pitanju pozicija centra, Zvezda trenutno ima Ognjena Kuzmića, Maika Cirbesa kao prave centre, te Luku Mitrovića kao ispomoć. I dok su Kuzmić i Mitrović ugovorom vezani za Zvezdu do kraja sezone, najveća nedoumica je status nemačkog košarkaša.

Cirbesu bi ugovorna obaveza sa crveno-belima trebalo da istekne u narednim danima, a još uvek nema naznaka o ishodu njegovog ostanka, te je situacija vezana za nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, koji je u poslednje vreme pružao sasvim solidne partije, pod velikim znakom pitanja i velom tajne.

BONUS VIDEO Atraktivno zakucavanje Nikole Kalinića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram