Košarkaši Hjustona zanemeli; Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Jeziva vest stiže iz Amerike, gde je vlasnik Hjuston Rokitsa Tilman Fertita, zbog pandemije koronavirusa otpustio čak 40.000 radnika.

Predsednik i izvršni direktor kompanije „Landry’s Inc“, jedne od najvećih restoranskih korporacija u SAD, kupio je Hjuston 2017. godine za 2,2 milijarde dolara.

Njegovu imovinu Forbs je procenio na 4,6 milijardi, ali je zbog udara korone rešio da sreže troškove, tako što je otpustio 40.000 radnika iz svojih 600 restorana.

„Svi moraju da znaju da ih ovo neće ubiti ako nisu bolešljivi. Svakim danom će sve više ljudi imati virus, moramo da nastavimo sa životima. Nećete umreti od ovoga. Moramo preživeti ovo, ili kompanije više neće biti. Želim svakoga od njih ponovo zaposliti, ali ovo je vrlo teško za radnike i njihove porodice“, pravdao se 62-godišnji Fertita.

Prema pisanju američkih medija, vlasnik Hjuston Rokitsa, se u intervjuu za CNBC žalio kako su mu prihodi od prodaje u restoranima pali sa 12 na 11 milijardi dolara, kao i da je taj jedan milion, najvažniji i najprofitabilniji.

„U tom milionu leži najveći profit. Ukoliko ne srežemo troškove, šta ćemo srezati? Sigurno ne kvalitet proizvoda. Dakle, ostaju samo radnici da se otpuste“, šokirao je sve Tilman Fertita, kom restorani donose svega pet odsto prihoda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram