Foto:FIBA

Mečevima poslednjeg, 6. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo rešene su i poslednje dileme ko će zaigrati na smotri najboljih selekcija "starog kontinenta".

PROČITAJTE JOŠ...

Litvanija je pred meč poslednjeg kola bila u situaciji da joj je neophodna pobeda nad Danskom kako bi izbegla eliminaciju, s obzirom na to da je Češka kao domaćin automatski dobila jedno od četiri mesta.

Utakmica je bila puna preokreta, a Litvanci su u samu završnicu ušli sa poenom prednosti, kada je Adama Darbo krenuo na polaganje, ali ga je Mantas Kalnijetis odlično ispratio, izblokirao, a potom uspeo i da osvoji loptu, pa je ostalo 77:76.

Na kraju, ovom pobedom u Viljnusu Litvanija je stigla do četvrte pobede i plasmana na šampionat Evrope.

Kalnijetis je bio najbolji sa 11 poena, dok je kod Danaca Larsen brojao do 21.

Nakon što je rešeno pitanje pobednika ove utakmice, postali su poznati i svi učesnici prvenstva koje će biti održano u Češkoj, Gruziji, Italji i Nemačkoj.

To su:

Srbija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Španija, Slovenija, Ukrajina, Rusija, Finska, Poljska, Mađarska, Belgija, Holandija, Turska, Bugarska, Francuska, Velika Britanija, Izrael, Estonija, Litvanija, Hrvatska, Češka, Gruzija, Italija, Nemačka.

Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar