NBA liga
Foto: EPA-EFE/WU HONG

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Sekretarijat za kulturu i turizam - Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) najavili su jedinstveno višegodišnje partnerstvo i održavanje prvih NBA utakmica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Dve utakmice predsezone NBA lige igraće se u oktobru 2022. godine u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

PROČITAJTE JOŠ:

Partnerstvo takođe uključuje i događaje za fanove na kojima će se pojavljivati sadašnji i nekadašnji NBA igrači, juniorske NBA lige za dečake i devojčice, NBA fitnes klinike i događaje NBA 2K lige koji će početi 2022. godine.

„S obzirom da je Abu Dabi posvećen da se dalje razvija kao dinamična globalna destinacija, priključivanje NBA našem impresivnom celogodišnjm portfoliju sportskih i zabavnih događaja, samo jača poziciju glavnog grada UAE kao izvanrednog sportskog centra. Radujemo se što će NBA igrati integralnu ulogu u razvoju mladih talenata i zdravih stilova života na osnovnom nivou – što je u osnovi strategije UAE – koja posebno naglašava osnaživanje mladih i izgradnju održive budućnosti za naciju i buduće generacije“, istakao je predsednik DCT Abu Dabija NJ.E. Mohamed Kalifa Al Mubarak.

„Abu Dabi je živopisno multikulturalno središte sa dokazanim iskustvom u organizovanju sportskih događaja svetske klase, a ovo partnerstvo ne samo da će navijačima na Bliskom istoku uživo dovesti NBA i NBA 2K ligu, već će takođe stvoriti prilike da dečaci i devojčice nauče osnove i najvažnije vrednosti košarke kroz različite programe i događaje za fanove“, rekao je zamenik komesara i glavni operativni direktor NBA Mark Tejtum.

Podsetimo, tokom dosadašnje istorije najjače lige sveta brojne utakmice održavale su se van Sjedinjenih Američkih Država.

Sve je počelo 1984. kad je pripremni duel Finiks Sansa i Nju Džersi Netsa igran u Milanu. Kasnije su u nekoliko navrata domaćini bili i Meksiko Siti, London, Šangaj… Poslednji takav meč odigran je u Parizu u januaru 2020. godine.

BONUS VIDEO Obradović čestitao igračima Zvezde, reakcija Radonjića na pobedu u derbiju

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare