Foto: Starsport/Xinhua/Xue Yubin

Portoriko je objavio spisak koji je dodatno umanjio euforiju u toj zemlji.

Ni za reprezentaciju Portorika neće igrati najbolji igrač, Hose Alvarado je odlučio da ne putuje na Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija se nalazi u grupi B sa Portorikom, Kinom, čiji je selektor Aleksandar Đorđević, te Južnim Sudanom.

Portorikanci su objavili spisak od 14 igrača koji će putovati na Mundobasket, a na njemu se ne nalazi Hoze Alvarado, jedan od važnijih igrača u rotaciji Nju Orleans Pelikansa.

Alvarado se nije oporavio od povrede koju je doživeo tokom marta, a sezonu je završio sa prosečno devet poena, 2,3 skoka i tri asistencije.

Ovo je čitav spisak reprezentacije Portorika.

Tremont Voters, Džordan Hauard, Itan Tompson, Džon Holand, Stiven Tompson, Filip Viler, Alim Ford, Ajzea Pinjeiro, Džastin Rejes, Kristofer Ortiz, Ismael Romero,  Džordž Kondit,  Timaj Parker-Rivera, Arnaldo Toro.

Holand nije opravdao očekivanja zvučnog pojačanja u Zvezdi, pa je ukupno odigrao 22 utakmice i prosečno devet i po minuta po meču.

Za to vreme je u Evroligi beležio 3,6 poena, a tek nekoliko sporadičnih, dobrih partija, nije bilo preporuka za dalju saradnju.

„Američki bek Džon Holand napustio je KK Crvena zvezda istekom jednogodišnjeg ugovora. Džon je u Beogradu ostavio izvanredan utisak svojim pozitivnim i profesionalnim stavom, i čast nam je što je i kao čovek i košarkaš što je bio deo Crvene zvezde“, navode iz tabora crveno-belih.

Holand je sa Zvezdom osvojio dva trofeja, u Kupu Radivoja Koraća i u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je u ABA ligi poražen od Partizana u pet utakmica.

U ABA ligi je prosečno imao 4,3 poena na 15 utakmica na kojima je dobio priliku da igra, a prosečno je beležio 12,1 minut po meču.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar