Foto: Zadar / Zvonko Kučelin

Stigla je reakcija čelnika regionalne lige.

Užasne vesti stigle su iz Zadra, gde su huligani ovog kluba napali dva srpska novinara i člana Upravnog odbora Zvezde i njegovog prijatelja u dva odvojena incidenta u gradu.

Zvezda je nakon toga izdala dva saopštenja tražeći od ABA lige da se oglasi, a to se desilo tek nekoliko sati nakon incidenata.

PROČITAJTE JOŠ

U saopštenju objavljenom posle ponoći, regionalno takmičenje se pridružilo osudi divljačkog čina, apelovalo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske uradi sve što može i naglasilo da će regionalno takmičenje zajedno sa klubovima uraditi sve što može da u nedelju ne bude nijednog incidenta na utakmici u dvorani u Hrvatskoj.

„Posle šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i nakon napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice 7. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga snažno osuđuje svaki vid nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje vrste diskriminacije.

ABA liga se pridružuje apelima KK Zadar i KK Crvena zvezda upućenih Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, sa namerom da svi detalji ovog napada budu istraženi što je pre moguće i da organizatori i izvršioci ovog incidenta budu uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom Republike Hrvatske, gde se napad dogodio.

Istovremeno, u komunikaciji sa klubovima i drugim bezbednosnim faktorima, ABA liga j.t.d. uradiće sve da meč 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izolovani slučaj, koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i pre, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne da razdvaja ljude“, piše u saopštenju ABA lige.

BONUS VIDEO Pick and Roll sa Mićom Berićem: Teodosić bio defanzivac godine? Znam šta ću mu reći kad ga vidim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar