Foto: Tanjug / AP Photo/Garett Fisbeck

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski igrao je pola sata u porazu Oklahome Siti Tander od Njujork Niksa u subotu uveče - 119:97.

Pokuševskog nikako nije hteo šut u ovom meču u kom je ispalio 11 lopti ka košu i tek su dve prošle kroz obruč, pa je Aleksej imao četiri poena i sedam skokova uz dve asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Nijedna od šest šutnutih trojki nije pogodila metu, ali Oklahoma i timski nije blistala jer je imala tek 25 posto sa distance.

Njujork je sa 40 posto šuta za tri poena bio daleko uspešniji i tu leži jedan od razloga ubedljivog trijufa kluba sa „Velike jabuke“.

Džulijus Rendl je predvodio Nikse sa 26 poena, 12 skokova 12 asistencija, dok je Ar Džej Beret imao 32 poena, pet skokova i tri asistencije.

Bljesnuo je i Imanuel Kvikli sa 21 poenom, dok je u ekipi Oklahome Al Horford imao najviše, a ubacio je svega 16 poena. Luguenc Dort je ubacio 14, a još nekolicina momaka po deset.

Oklahoma je bolje ušla u meč i posle polaganja Ajzee Robija vodila je 17:7 sredinom prve četvrtine. Od zakucavanja Nerlensa Noela stvari počinju polako da se pokreću sa mrtve tačke za Njujork.

Ipak, Tanderi su držali devet poena prednosti sve do kraja prve četvrtine 31:22, ali su pre poluvremena popustili pred Beretom, koji je postao nezaustavljiv.

Pogađao je i vukao svoj tim pa je, zahvaljujući njegovim, ali i poenima Rendla sa linije penala Njujork stigao do prednosti 49:48.

Poluvreme je završeno sa plus dva za Nikse, iako su u jednom momentu imali i osam poena viška u odnosu na rivala. Tokom drugog poluvremena neizvesno je bilo samo na početku treće četvrtine.

Tada je Oklahoma nakratko povela, ali je Njujork ušao u seriju i posle trojke Redžija Buloka, na osam minuta pre kraja trećeg perioda, vodio je 72:62.

Od tog momenta Niksi se nisu osvrtali i uz manje oscilacije održavali su prednost da bi u završnoj četvrtini zadali poslednji udarac Oklahomi i povećali svoju prednost.

Njujork sada ima 20 pobeda i 19 poraza, što ga smešta na šesto mesto istične konferencije NBA lige, dok je Oklahoma izvan plej-of zone na zapadu sa 16 pobeda i 22 poraza na 12. mestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar