Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Svetislav Pešić je pojasnio da Srbija neće moći da računa na dva igrača za Evrobasket.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksej Pokuševski, as Oklahoma Sitija, i Nikola Jović, novi član Majamija, neće biti na raspolaganju reprezentaciji nakon odluka klubova.

„Radujem se da je većina igrača tu, Boriša Simanić i Koprivica su bolesni, sada su na kućnom mišljenju, nadam se da će biti tu za dan, dva. Jović i Pokuševski su naša budućnost i sadašnjost, za njih nismo dobili dozvolu. Oni moraju da se pripremaju za sobu, pogotovo Jović koji je sada otišao. Većina njih ili dosta njih je dobilo šansu ili će dobiti šansu i da učine ekipu najboljom, da se slažu između ostalog. Zvezda na terenu – tamo će se sve videti i pokazati. Na nivou FIBA nemamo obaveze da igrači snose posledice ako ne igraju za reprezentaciju, to je dobrovoljna odluka igrača. Ako si već odlučio da igraš za reprezentaciju, to znači da avgust provedeš sa reprezentacijom onda je to dobro, ali moramo da se pridržavamo svih pravila koji važe za reprezentaciju. Na taj način se podiže samosvest i disciplina.“

Ipak, Pešić je istakao da se nada da će Jović i Pokuševski u budućnosti pomoći reprezentaciji, kao i da Srbija računa na njih, sa čim se složio i Predrag Danilović.

Podsetimo, Srbiju u avgustu očekuju pripremne utakmice sa Slovenijom i Crnom Gorom, turnir u Hamburgu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, nakon čega će uslediti put u Češku gde se održava Evrobasket.

BONUS VIDEO Pešic: Momci, pa ne igramo protiv Lejkersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar