Foto: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens)

Oklahoma Siti Tander (5-4) bio je bolji od Bruklin Netsa (5-6) sa 129:116 na krilima raspoloženog Šej Gildžeusa-Aleksandera, a ni povratnik Kevin Durent nije mogao da pomogne svom timu.

Gildžeus-Aleksnader bio je jedan samo šestorice igrača koji su meč završili kao dvocifreni, a sa 31 poenom za 36 minuta uz šest skokova i sedam asistencija bio je najzaslužniji za treći vezani trijumf Oklahome u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksej Pokuševski od povratka nakon potresa mozga na treningu nastavio da pokazuje solidne partije. Ovog puta je za 13 minuta postigao tri poena (1/4 iz igre, 1/3 za tri) uz tri uhvaćene lopte, a upravo on je i pre susreta najavio da bi navijači mogli da bide trijumf nad Bruklinom. Na jedno od pitanja je odgovorio:

„Samo treba da odigramo taktički dobro tamo“, rekao je Pokuševski.

Pre ovog susreta je Oklahoma postizala 6,1 poena manje od rivala, dok je Bruklin bio treći napad lige sa 118,8 prosečno postignutih poena. Ipak, imaju i Netsi svoje probleme, a jedan od najvećih ima ime i prezime – Kajri Irving. Plejemejker je iz privatnih razloga propustio treći vezani meč, pa ni 36 poena Kevina Durenta uz 11 skokova i četiri asistencije nisu pomogli Netsima.

Durent se vratio nakon tri meča pauze zbog bezbedonosnih protokola za koronavirus.

„Kororonavirus nas je stavio u ovu situaciju i mnogi momci širom lige su morali da poštuju protokol, znali smo da nas tako nešto očekuje i pre početka sezone. Drago mi je da ponovo igram“, rekao je Durent.

Karis Levert je dodao 21, dok je Džaret Alen stao na 15 poena i 10 skokova.

„Moramo da očvrsnemo i da pokažemo malo više ponosa“, istakao je nakon susreta Stiv Neš, trener Bruklina.

Odlučujući je bio kraj treće deonice u kom je Oklahoma napravila seriju od 25:7 i stigla do prednosti od 94:81, pa je kasnije meč mirno privela kraju.

Bio je ovo i pet puta zaredom da su bili bolji od Bruklina, pa su mahom igrači komentarisali da je ovo bio sjajan put jer su prethodne večeri igrali protiv Njujork Niksa u „Medison Skver Gardenu“.

Hamidu Dialo je postigao 25 poena, a uz njega su tu još Al Horford (22 poena) Džordž Hil sa 14…

NBA rezultati

Ponedeljak

Bruklin – Oklahoma 116:129

Njujork – Denver 89:114

Hjuston – LA Lejkers 102:120

Minesota – San Antonio 96:88

Golden Stejt – Toronto 106:105

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar