Đanmarko Poceko
Đanmarko Poceko; Foto: AP Photo/Michael Sohn

Italija ima slične probleme kao Srbija

Selektor italijanske košarkaške reprezentacije Đanmarko Poceko napravio je veliki uspeh na proteklom Evrobasketu, ali će u novembarskom prozoru imati znatno manji broj igrača na raspolaganju.

Italija u novembru ima mečeve sa Španijom kod kuće i Gruzijom u gostima, a Poceko se požalio na to da bi mnogi igrači želeli da igraju, ali da ne mogu zbog obaveza u klubovima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znam da bi svi došli u Pezaro da igraju pred 10 hiljada navijača. Svi bi voleli da vide 12 igrača sa Evrobasketa ali nemoguće je u ovom sistemu. Ne mogu više da ćutim. Poludeću zbog pomisli da moji momci ne mogu da igraju zajedno. Nikad nisam verovao da ću u ovoj ulozi imati toliko problema. Sa kolegama ne mogu da napravim kontakt, ne žele svi da razgovaraju o tome. Ima više saosećanja među igračima nego među predsednicima, menadžerima, trenerima. Previše su fokusirani na sebe“, kaže Đanmarko Poceko.

Selektoru Italije na raspolaganju će biti igrači iz Armanija i Virtusa, ali nisu svi evroligaški klubovi puštali svoje članove.

„U fudbalu cela planeta će stati zbog Svetskog prvenstva. U košarci niko ne staje i svi krive FIBA prozore, ali Evroliga bi takođe mogla da stane na jednu nedelju“, rekao je Poceko.

Italija je trenutno druga u grupi u kvalifikacijama za Mundobasket sa skorom 5-1 koliko ima i Španija.

BONUS VIDEO Petrušev atraktivno zakucao nakon sjajne asistencije Nedovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar