Džastin Dentmon, igrač Po-Orteza Foto: EPA/ALBERTO MARTIN

Po-Ortez, jedan od najstarijih i najtrofejnijih košarkaških kolektiva u Francuskoj, nalazi se u teškoj situaciji, potvrdio je predsednik kluba Didije Rej.

“Pandemija je uticala je na svakoga od nas preko noći, dovodeći nas u nepredvidivu situaciju. Osim neposrednih posledica, danas je nemoguće da se planira i procene uslovi pod kojima možemo ponovo da počnemo da igramo košarku. Moramo da prihvatimo da stvari više neće biti iste”, navedeo je Rej u otvorenom pismu navijačima.

Ipak, veliki udar tek sledi.

“Klub će biti duboko pogođen nastavkom prvenstva (ako do njega dođe) pod uslovima koji su i dalje nejasni, ali sigurno će biti vrlo restriktivni: mečevi će se igrati bez publike, putovanja će biti složenija i skluplja, kao osiguranje i obezbeđenje zdravstvenih uslova, dok se pojedina finansijska partnerstva ne mogu realizovati. Predsednici 36 klubova Pro A i Pro B lige već nekoliko dana razgovaraju o mogućim scenarijima kako bi efikasno reagovali kada dođe vreme, ali do danas nije odlučeno ništa, uključujući trajni prekid takmičenja, što bi prema našem mišljenju bilo najbolje rešenje.”

Priznao je da je finansijska situacija bila nestabilna i pre pandemije.

“I pre krize su finansije bile nategnute, jer je broj prodatih ulaznica za evropske mečeve ispod naših očekivanja, dok su karte za Pro A ligu bile niske. I lošiji rezultati su posledica povreda, koje su dovele do dodatnih troškova u budžetu”, pojasnio je Rej.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram