Filip Petrušev, KK Mega Bemaks
Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Filip Petrušev, srpski reprezentativac i dosadašnji centar Mege biće predstavnik naše zemlje na NBA izboru 30. jula.

Petrušev je u prethodnom periodu pokazao zavidan talenat na unutrašnjim pozicijama i u Megi je, uz Marka Simonovića bio okosnica veoma dobrog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko Filip ove godine bude izabran među prvih 16 košarkaša na draftu, postaće najbolje plasirani srpski igrač posle Darka Miličića.

Darko je 2003. na jednom od najjačih draftova u skorijoj istoriji biran kao drugi pik iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija.

Petrušev bi, u slučaju da se nađe od 17. do 26. mesta bio treći najbolje plasirani pik posle Alekseja Pokuševskog (17. pik 2020).

A ako bude biran u prvom krugu to znači da bi postao tek peti srpski igrač u toj rundi drafta u poslednjih 15 godina uz Bogdana Bogdanovića, Nikolu Milutinova, Nemanju Nedovića, Pokuševskog.

Ukoliko gledamo malo dalje, u ovom veku, onda je u prvoj rundi i Miličić. Bogdan je biran sa 27. mesta 2014, Nikola Milutinov sa 26. pozicije 2015, a tu je bio i Nemanja Nedović kao 30. pik 2013.

Gotovo je izvesno da će biti izabran i da će pronaći NBA angažman, pa bi srpski kontigent igrača u najjačoj ligi na svetu mogao da se održi koliko-toliko posle povratka Marka Gudurića i Evropu i neizvesne situacije Nemanje Bjelice.

Petrušev na draft ide kao košarkaš koji je bio i ol-star na kampu „Košarka bez granica“ održanom u Tel Avivu 2017. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar