Foto: Starsport

Petar Božić, trener London Lajonsa, učesnika polufinala Evrokupa, treći je potvrđeni predavač na ovogodišnjoj Beogradskoj košarkaškoj klinici "Dušan Ivković".

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu 23. put biće održan u našem glavnom gradu 29. i 30. juna, a osim Božića među predavačima će biti trener Reala Ćus Mateo, prošlosezonski osvajač Evrolige, kao i izuzetno perspektvni stručnjak iz Finske Tuomas Isalo koji je prošle godine sa nemačkim Bonom osvojio FIBA Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Božić je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu 2013. godine, odmah po završetku izuzetno trofejne igračke karijere.

Dve godine kasnije, u veoma teškom trenutku, preuzeo je mesto šefa stručnog štaba crno-belih, a sa klubom iz Humske je sporazumno raskinuo saradnju početkom 2016. godine.

Perspektivni stručnjak zatim odlazi u Sjedinjene Američke Države, gde je u ekipi Ostin Sparsa u razvojnoj NBA ligi radio prvo kao asistent od 2017. do 2021., a potom i kao prvi trener tima sve do 2023. godine kada je preuzeo ekipu iz Londona.

Sa Lajonsima je ove sezone u Evrokupu beležio vrhunske rezultate, ostvario je 14 pobeda i šest poraza i protiv Pariza će se boriti za plasman u finale.

U susret 23. Beogradskoj trenerskoj klinici, 27. marta biće održan još jedan edukativni seminar „Trenerski dani – Borivoje Cenić“, koji je namenjen trenerima mlađih kategorija.

Upravni odbor Udruženja košarkaških trenera i za ovaj seminar obezbedio je izuzetno atraktivne predavače – selektora muške seniorske reprezentacije Gruzije i nekadašnjeg trenera Partizana, Budućnosti, Hapoela i Krke Aleksandra Džikića, kao i nekadašnjeg reprezentativca, sad trenera OKK Beograda Vuleta Avdalovića, koji je nedavno imenovan i za selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Trenerski dani su najstariji edukativni košarkaški seminar u Srbiji koji je osnovan još 1991. godine sa idejom permanentnog stručnog usavršanja trenera.

BONUS VIDEO Željko Obradović, konferencija za medije nakon meča Partizan – Baskonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare