Teniseri Srbije
Foto: Starsport

Košarkaše Srbije u februaru čeka nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a u oba termina igraće protiv reprezentacije Slovačke.

Selektor Svetislav Pešić je za ovaj kvalifikacioni „prozor“ rešio da pozove 24 igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Primetno je da pored evroligaških košarkaša kao što su Vasilije Micić i Filip Petrušev iz Efesa, te Nemanja Nedović iz Panatinaikosa, ima mesta i za igrača Vojvodine, Dušana Beslaća.

Na spisku reprezentacije Srbije za mečeve sa Slovačkom su: Dragan Apić (Zelena Gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Aleksa Avramović (Partizan), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Dušan Beslać (Vojvodina), Nikola Jović (Mega), Boriša Simanić (Mega), Nemanja Dangubić (Partizan), Balša Koprivica (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Dejan Todorović (Tenerife), Radovan Đoković (Borac), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Đurišić (Mega), Jovan Novak (Fuenlabrada), Aleksa Uskoković (Mega), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Filip Petrušev (Anadolu Efes), Rade Zagorac (Partizan).

U odnosu na prvi „prozor“ kvalifikacija za Mundobasket, nema na spisku kapitena Miloša Teodosića, jer se plejmejker Virtusa još nije oporavio od povrede.

Košarkaši Srbije će prvu utakmicu protiv Slovačke odigrati 25. februara u hali „Aleksandar Nikolić“, dok je drugi meč tri dana kasnije u Levicama.

Posle dva kola, Srbija je na trećem mestu sa pobedom i porazom, ispred su Belgija (2-0) i Letonija (1-1), dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.

BONUS VIDEO Bata Zimonjić: Miličićevi fizički testovi iz Hemofarma su bili čudo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar