Svetislav Pešić Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neočekivani povratak iskusnog plejmejkera, tu su i "evroligaši"...

U petak, 11. novembra i ponedeljak, 14. novembra, muška „A“ reprezentacija Srbije će igrati dve veoma važne utakmice u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. Rivali „Orlova“ biće Velika Britanija u Njukaslu 11.11. odnosno Turska, tri dana kasnije u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Nakon dve pobede u avgustovskim duelima sa Grčkom i Turskom, srpski nacionalni tim očekuju novi, važni izazovi koje je neophodno prebroditi na putu ka Svetskom prvenstvu. Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je odredio spisak od 24 kandidata za predstojeće dve utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Kandidati za tim Srbije u novembarskom kvalifikacionom „prozoru“ su: Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Zanimljivo je da se Jović, iskusni plejmejker koji je trenutno bez kluba, vraća u reprezentaciju nakon skoro godinu i po dana. On će na poziciji plejmejkera imati konkurenciju u vidu Alekse Uskokovića i Nikole Topića.

Zbog povrede šake odsustvovaće Aleksa Avramovića, koji se još od leta nije oporavio.

Selektor Pešić je na spisak stavio i Davidovca, koji bi mogao da dobije „zeleno svetlo“ od CSKA iz Moskve, ali će Nikola Milutinov ipak ostati u klubu za vreme reprezentativnog prozora.

Kao što je najavljeno, iz redova večitih rivala na spisku su Danilo Anđušić, Balša Koprivica, Uroš Trifunović, zatim Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i pomenuti Nikola Topić.

U ekipu se vraća i Marko Jeremić, koji je prve nastupe upisao kod Igora Kokoškova u kvalifikacijama za Evrobasket.

Na spisku se nalaze i evroligaški igrači poput Kalinića, Gudurića, Marinkovića, Lučića i Micića, ali je još uvek sumnjivo da li će oni dobiti dozvole klubova da igraju za Srbiju u sred sezone.


SPISAK REPREZNTACIJE: 

Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

BONUS VIDEO „Brzo, a ne glupo“, Ilić o Pešićevoj filozofiji igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar