Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić kaže da će meč sa Gruzijom (ponedeljak, 18.00) biti totalno drugačiji od okršaja sa Finskom.

Srbija je pobedila Finsku u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 77:61 na svom terenu u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je otputovala u Tbilisi, gde će je sačekati Gruzija, koja neće biti tako brza i raspucana kao Finska.

„Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama“, rekao je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije.

Danska je u prvom kolu iznenadila Gruziju, pa je taj tim već u situaciji da mora da napadne Srbiju pojačanu za prisustvo Ognjena Dobrića.

„Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu“, dodao je Pešić.

Košarkaši Srbije se odmah posle meča sa Gruzijom vraćaju u Beograd, a sa Fincima su odigrali jedinu takmičarsku utakmicu u glavnom gradu Srbije pre Olimpijskih igara u Parizu.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar