foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Teško da će Srbija igrati sa dva centra u istoj petorci

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić još uvek nije saopštio spisak 12 igrača koji će putovati na Evrobasket ove godine, ali je pričao o potencijalnom centraskom tandemu Nikola Jokić – Nikola Milutinov.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija u pripremnim utakmicama nije isprobala centarski tandem na parketu, ali su obojica imali veliku rolu u pobedama nad Grčkom i Turskom, ali i na prethodno odigranom Superkupu u Nemačkoj.

Frnacuska i Turska su selekcije koje su u kvalifikacijama za Mundobasket igrale sa dva centra na parketu, a Pešić je rekao da razmatra i tu mogućnost.

„Razmišljamo o svemu. Razmišljamo i da igramo sa tri beka. Nikada ne verujem u nešto što nisam trenirao. Uvek verujem da si uvek u prednosti ako radiš svoje stvari onako kako si trenirao i ako si to doveo do perfekcije. Da je neko drugo vreme, a nažalost nije, mi bismo sigurno pokušali to sa aspekta „match up“ i taktičkih situacija. Mi želimo da zbunimo protivnika, a ne sebe. Moramo da vršimo selekciju zadataka i taktike, šta bi mi tu mogli da dobijemo, šta bi mogli da izgubimo. Razmišlja se o svim modalitetima, ali to je možda za neku drugu priliku, a možda i sada. Sve pripremamo koliko možemo“, istakao je Pešić.

Jokiće se i definitivno istakao kao lider „nove“ reprezentacije Srbije, čega je svestan i Marko Gudurić.

„Svi znaju da je Nikola lider i svima je to jasno. Pored njega je tu i Vasa. Kao što je selektor rekao tu je i Kalina. Sa Nikolom (Jokićem) je prelagano igrati, toliki talenat i osećaj za igru, sve nas čini mnogo boljima. Trudim se da uživam kad sam sa njim u ekipi, a kad sam protiv onda malo manje“, rekao je Gudurić.

Srbija u četvrtak putuje u prag, gde će igrati grupnu fazu Evrobasketa, a rivali će joj redom biti Holandija (2. septembar), Češka (3), Finska (5), Izrael (6) i Poljska (8).

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović za Nova.rs: Jokić i Janis su zveri, lepo je biti navijač Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar