Foto: Starsport

Pešić o aktuelnim temama o reprezentaciji i najboljim srpskim klubovima

Košarkaški savez Srbije proglasio je najbolje pojedince u prošloj godini, a nagrade su otišle u ruke Nikoli jokiću, Tini Krajišnik i basketašima.

Ceremoniji je prisustvovao i selektor reprezentacije Svetislav Pešić koji se osvrnuo na prošlu godinu i prbleme u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i FIBA prozore.

„Prošla godina je bila turbilenta sa aspekta svega što smo doživeli, sa aspekta da ne možemo da planiramo sve ono što smo želeli, pre svega zbog sistema takmičenja kakav je bio na niovu Evrope. Bilo je nemoguće računati na sve igače koj smo mi želeli“, istakao je Pešić.

PEROČITAJTE JOŠ

On naglašava da su iz toga izašle i neke pozitivne stvari.

„S druge strane, benefit je bio da smo mogli da sagledamo potencijale naših talenata za budućnost reprezentacije. Sa jedne strane smo bili hendikepirani, dok smo sa druge strane mogli da vidimo puno igrača jer smo kroz kvalifikacije imali 38 igrača i bilo je teško uspostaviti kontinuitet. Rad nije postojao jer je to bilo skupljanje bez bilo kakvog ozbiljnijeg treninga. To su bili novi izazovi i u njima moramo da pronalzimo nova rešenja i mi smo se trudili da to uradimo“.

Pešić je istakao i glavni cilj za naredni period.

„Nadamo se da ćemo to zaokružiti u poslednjem prozoru u februaru gde igramo sa Grčkom na strani i Velikom Britanijom na domaćem terenu i uspeh u tim mečevima bi nam obezbedeo ono što najviše želimo, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo“.

Selektor se osvrnuo i na te mečeve koji nas uskoro očekuju i problem da sastavi ekipu.

„Još uvek učimo i imaćemo približno istu situaciju kao i u prošloj godini u narednom kvalifikacionom prozoru. Mi znamo protiv koga igramo, ali ne znamo sa kim. Znamo da ne možemo da računamo na igrače koji igraju u Evroligi i koji igraju u stranim klubovima poput Efesa, Fenerbahčea, Barselone… To su igrači od neprocenjivog značaja za našu ekipu. Ne znamo na koliko igrača možemo računati iz naših klubova, jer Zvezda i Partizan u isto vreme kada mi igramo utakmicu u Atini, igraju u Evroligi. Mi na to nemamo nikakav uticaj. Pokušavamo da u razgovoru sa klubovima sa razumevanjem prihvatimo njihove interese, jer Zvezda i Partizan igraju dobro i to je bitno za naš ugled, ali treba naći balans jer su i uspesi reprezentacije značajni. Nije to laka situacija, ali pokušavamo da nađemo rešenje“.

BONUS VIDEO Prekid meča Zvezde i Reala,Navijači ubacili punu času soka na teren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar