Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Nikola Peković mogao bi uskoro da postane jedan od sponzora Košarkaškog kluba Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Proslavljeni igrač i bivši NBA košarkaš je poreklom iz ovog kraja, a malo nedostaje da dođe do dogovora sa čelnicima kluba. Ugovor bi trebao da bude potpisan na deset godina i fokus će biti razvijanje mladih košarkaša i plasman u ABA 2 ligu.

Selektor Crne Gore Boško Radović posetio je Bijelo Polje sa pomoćnikom Dušanom Dubljevićem i tim menadžerom Pekovićem, kada je započet razgovor sa predsednicom KK Jedinstvo Slavicom Garom Pantović, direktorom Vojislavom Smolovićem, kao i direktorom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Markom Maslovarićem.

Selektor košarkaške selekcije istakao je da je video veliki broj kvalitetnih mladih igrača prilikom ove posete, koja treba da baci poseban akcenat na ovaj košarkaški centar Crne Gore.

„Odgledali smo po poluvreme kadetske i juniorske ekipe u redovnoj ligi Severne regije i uverili se sa kakvim potencijalima raspolaže ovaj klub kad su u pitanju mlađe kategorije. Ova naša poseta je jedna u nizu gradovima u Crnoj Gori, koji su nekada bili košarkaški centri, kako bi dali doprinos da se vrate tamo gde im je nekad zapaženo mesto bilo“, rekao je Radović.

Vojislav Smolović, direktor Jedinstva, istakao je da je odlučeno da se klub podigne na svim nivoima i da je cilj da se izbori plasman u ABA 2 ligu.

„Na pomolu je i dogovor sa našim proslavljenim košarkašem Nikolom Pekovićem, koji inače i potiče iz Bijelog Polja, kako bi sa svojim poslovnim firmama preuzeo deo sponzorstva, i tako doprineo kroz desetogodišnji ugovor da Jedinstvo bude jedan od regionalnih centara“, rekao je Smolović, a prenosi portal „CDM“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram