Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Sve bi moglo da padne u vodu.

Košarkaši Partizana obeležili su dosadašnji deo sezone za nama kada je u pitanju klupska košarka u Srbiji. Iako je Crvena zvezda prigrabila trofej Kup Radivoja Koraća, Partizan je završio prvi u ligaškom delu ABA lige i bio na korak od Fajnal fora u spektakularnoj seriji protiv Real Madrida i ostoa glavna tema većine priča.

Uz sve to, u periodu od dva meseca je po svim parametrima igrao najbolju košarku u Evropi. A onda se desilo nešto što bi sve do sada urađeno moglo da pretvori u potpuni horor.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je doživeo preokret i tri poraza u nizu od Reala, Partizan nije uspeo da se podigne pred početak plej-ofa i tako je potpuno neočekivano doživeo težak šamar pred svojim navijačima.

Studentski centar je došao i „potukao“ se muški sa letargičnim crno-belima i na kraju posle drame odneo veliku pobedu u Podgoricu.

Sada sezona Partizana staje u jedan meč i to na prilično neugodnom gostovanju. Poraz nije opcija, jer bi sve dobro urađeno ove godine palo u vodu, a trofej u ABA ligi u ovim okolnostima nameće se kao imperativ.

Pa, šta je onda krenulo naopako?

Od trenutka kada je izvedeno prvo podbacivaje u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bilo je jasno da govor tela košarkaša Partizana nije na adekvatnom nivou. Ležerno, bez energije, agresivnosti, kao da čekaju da se protivnik sam pobedi.

Tek nešto agresivniji bio je Jam Madar, ali to kao da niko nije ispratio u pravoj meri.

Utisak je bio da igrači očekuju da se u nekom trenutku meč sam od sebe prelomi, da ih krene šut ili se protivnik samoubije i čak ni kada su poveli i imali priliku da reše utakmicu, nisu bili dovoljno fokusirani.

Iako je od bolnog poraza od Reala prošlo četiri dana, kao da su svi glavama bili u toj utakmici i nisu ozbiljno shvatili protivnika koji je osokoljen otvaranjem utakmice sjajno šutirao i pre svega pokazao više energije.

O tome najbolje svedoči odnos u skokovima gde su gosti iz Podgorice izdominirali sa čak 19 uhvaćenih lopti više. To nije pošlo za rukom ni Real Madridu koji je godinama najdominantniji tim u tom segmentu, jer ima jednog Valtera Tavareza u svojim redovima.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Jeste izostanak Alena Smailgaića bio problem, jer se centar crno-belih požalio na bol u kolenu pred sam meč.

Ali, postoji mogućnost da njega neće biti ni u drugom meču, a Partizan nema pravo na kiks, pa će odnos i prema igri i požrtvovanje biti presudni da se ne bi desio potpuni fijasko.

Drugi problem je bio šuterska forma.

U poslednjih nekoliko mečeva je Partizan dosta oscilirao u šutu za tri poena. Nakon prosečne treće i očajne četvrte utakmice plej-of serije protiv Reala, Partizan se ponovo podigao u Madridu, ali je onda opet podbacio protiv Studentskog centra.

Problem leži u slaboj formi Džejmsa Nanelija i Dantea Egzuma koji se muče u tom segmentu, a nema ni doprinosa Zeka Ledeja. Sve je spalo na Kevina Pantera, koji nije uspeo da ponovi šutersko veče iz Madrida kada je sam izbacio Real.

Moraće svi da da daju doprinos i u tom segmentu.

Ovo su trenuci kada fali Aleksa Avramović koji svojim iskustvom može da promeni ritam meča, ali će sa tim ekipa morati da živi do kraja sezone.

Treća stvar na koju će Željko i njegovi igrači morati da obrate posebnu pažnju jeste odbana.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ono što je bio problem na početku sezone, Partizan je u drugom delu uspeo da reši i da igra sasvi solidno, ali se ponovo sve raspalo.

Ako je 80 plus poena protiv Rela podnošljivo jer je u pitanju sjajna napadačka ekipa, 98 u petom meču, a zatim i 84 od ekipe Studentskog centra teško da su prihvatljivi za ambicije kluba. Naročito ako se u obzir uzme podatak da su prvo Sehio Ljulj i Ćaćo Rodrigez odigrali mečeve sezone baš protiv Partizana, a da su to uspeli i mladi igrači Studentskog centra.

Zato će meč u čevrtak u 19 časova biti i test šampionskog karaktera. Za Partizan bi neosvajanje trofeja i drugu godinu za redom bio neuspeh, ali bi ispadanje od Studentskog centra bio totalni debakl.

BONUS VIDEO Partizan nakon poraza od Real Madrida bez F4 Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar