Rodions Kurucs, Željko Obradović
Rodions Kurucs, Željko Obradović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Rodions Kurucs, košarkaš Partizana i letonski reprezentativac, pred meč sa Srbijom (četvrtak, 20.00) pojasnio je da još uvek ne shvata šta od njega traži trener Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

„Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu“, rekao je Kurucs letonskim novinarima.

Od početka sezone nije pokazao sve što zna, ali je samouveren.

„Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu“.

Tri godine je proveo u NBA ligi, a još uvek se nije do kraja navikao na evropsku košarku.

“Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku”.

Pohvalno je govorio i o Svetislavu Pešiću, selektoru Srbije.

“Sećam se dana kada je bio trener Barselone. Biće veoma zanimljivo. Želim da ih pobedimo”, poručio je Kuruc.

BONUS VIDEO Željko Obradović o promeni kapitena i ponašanju košarkaša Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar