Foto: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images/ Foto: STARSPORT

Pokazao je srpski reprezentativac koliko će značiti crno-belima u nastavku sezone.

Mučio se Partizan gotovo tokom celog meča 15. kola Evrolige protiv Fenerbahčea u Istanbulu, i delovalo je da će crno-beli ponovo doživeti poraz na gostovanju u najboljem evropskom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Bek turskog tima Skoti Vilbekin pogodio je dvojku na pet minuta pre kraja treće četvrtine (49:39), i činilo se da je Partizan u tom trenutku ostao bez preko potrebne energije.

Ipak, deluje da je to stanje na parketu dovelo do toga da trener crno-belih Željko Obradović po prvi put ove sezone da šansu Aleksi Avramoviću.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana je pauzirao skoro šest meseci zbog povrede šake, koja ga je odvojila i od Evrobasketa i reprezentacije Srbije ovog leta.

Upravo protiv Fenerbahčea, Avramović je debitovao u Evroligi i pokazao je da će biti velika karika ovog tima do kraja sezone.

Odigrao je skoro devet minuta, i uz jedan šut iz igre, tri skoka, naterao je rivale da naprave čak pet faula nad njim.

Jedan od njih je i odlučio pobednika meča, pošto je Avramović pogodio odlučujuće slobodno bacanje na pet sekundi pre kraja meča.

Bek Partizana je povredu zaradio na okupljanju reprezentacije Srbije, i dugo se nije znalo šta je tačno u pitanju.

Ipak, nakon dugih snimanja ustanovljen je prelom kosti šake ruke, koji ga je od terena odvojio skoro šest meseci.

Nekoliko puta je pokušavao da se vrati na teren, ali je kost sporo zarastala i problemi su se nastavljali za asa crno-belih.

Konačno je pred utakmicu 14. kola Evrolige Avramović dobio zeleno svetlo da se vrati košarci, ali u toj utakmici nije dobio priliku da zaigra.

Koliko njegov povratak znači Partizanu, govore i reči Željka Obradovića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, to je njegova prva utakmica od juna. Pre nedelju dana je počeo da radi sa timom. Znam koliko mu je bilo teško, ali pomogao je ekipi mnogo. Čestitam njemu i ostatku ekipe“, rekao je Obradović nakon meča.

Energija je možda i najbolja reč kojom možete opisati igru Avramovića, a upravo je to potrebno Partizanu u ovom delu sezone.

On je neko ko može da iskreira šut, kako sebi tako i drugima i time nudi opciju više u napadu crno-belih.

Srpski reprezentativac će pružiti i solidnu podršku odbrani Partizana, pošto je poznat po svojoj velikoj agresivnosti i mučenju protivničkih bekova.

Zbog toga će Avramović biti „iks“ faktor čete Željka Obradovića koja će u narednom duelu u Evroligi igrati protiv Bajerna u beogradskoj Areni (29. decembar, 20.30).

Aleksa Avramović, Foto: Starsport

Ipak, u ABA ligi će izaći na teren već u nedelju, 25. decembra od 18.30 protiv Igokee.

„Čeka nas nova utakmica, svi znamo kakvo ćemo domaćinsko navijanje imati jer cela Republika Srpska navija za Partizan. Jedva čekamo da idemo u Laktaše i pokušamo da pobedimo taj meč. Znamo kako je bilo prošle godine, znamo da neće biti nimalo lako, ali idemo da se borimo“, izjavio je Avramović pred duel sa Igokeom.

Avramović je prethodne sezone beležio 8,1 poen po meču u Evrokupu, dok je u ABA ligi postizao prosečno 10,4 poena po meču.

BONUS VIDEO Obradović sočno psovao posle lošeg napada Partizana i velikog promašaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar