mijailović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaški klub Partizan se zvanično oprostio od Andree Trinkijerija, dosadašnjeg šefa stručnog štaba.

Istovremeno, predsednik kluba Ostoja Mijailović je najavio konferenciju za medije za sledeću nedelju na kojoj će biti predstavljen novi trener.

PROČITAJTE JOŠ

„Grazie per tutto, Andrea Trikijeri“, napisao je Mijailović.

Klub je takođe objavio saopštenje.

„Trinkijeri više nije trener Partizana NIS. Italijanski stručnjak i klub, postigli su danas sporazum o prekidu saradnje koja je počela 1. novembra 2018 i za 20 meseci klubu donela dva trofeja u kupu „Radivoj Korać“ i jedan ABA Superkup.

Trinkijeri je u Partizan stigao tokom sezone 2018/19, nakog poraza od Zadra u utakmici 5. kola regionalnog šampionata i ostavke trenera Nenada Čanka. Do kraja te sezone, crno-beli su igrali polufinale ABA lige, finale Superlige Srbije i osvojili Kup „Radivoj Korać“ uz učešće u Top 16 fazi 7Days Evrokupa

U sezoni za nama, crno-beli su do prekida izazvanog pandemijom virusa Kovid 19, bili na prvom mestu u ABA j.t.d. ligi, odnosno imali najbolji skor u 7Days Evrokupu i obezbeđenu prednost domaćeg terena do samog kraja takmičenja. Takođe, osvojen je ABA Superkup na početku sezone, odnosno još jedan Kup „Radivoj Korać“ u februaru 2020.

Ipak, nakon prekida sezone i pauze, trener i klub su postigli dogovor da od sezone 2020/21 krenu različitim putevima.

KK Partizan NIS se zahvaljuje Andrei Trinkijeriju na svemu učinjenom u proteklih 20 meseci i želi mu puno sreće u nastavku karijere“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar