Studentski centar vs Partizan Foto:SC Derby/Filip Roganovic/ABA liga

Košarkaši Partizana pobedili su u drugom meču četvrtfinala ABA lige Studentski centar rezultatom 81:79.

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je Džejms Naneli koji je pred sam kraj meča pogodio dve veoma važne trojke i tako je doneo majstoricu svom timu.

Crno-beli su ponovo loše otvorili meč, pošto je Studentski centar već u drugom minutu stigao do prenosti koju nije ispuštao do kraja poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Jam Madar postigao prve poene na meču, domaćin je vezao četiri poena i odmah zadao jak udarac crno-belima.

Flečer Megi je preneo dobro šutersko raspoloženje i na ovaj meč, te je nastavio da pogađa trojke i u ovom duelu. Do kraja prvog dela videli smo mučenje crno-belih van linije 6,75, pošto je iz pet pokušaja pogodio samo Dante Egzum.

Foto: ABA liga

Sa druge strane Zvonimir Ivišić je dominirao pod reketom i doneo je prednost svom timu od dva poena po završetku prve deonice.

Manje, više, gledali smo istu sliku i u drugoj četvrtini. Partizan se mučio da pogodi trojku, dok je domaćin uspevao da održi prednost. Trener crno-belih Željko Obradović poludeo je u jednom trenutku nakon što je Studentski centar stigao do šest poena prednosti.

Deluje da je to probudilo njegove igrače, pošto je Zek Ledej pogodio van linije 6,75, a odbrana je takođe bila znatno bolja.

Danilo Anđušić je sa klupe doneo energiju koja je bila potrebna crno-belima i vezao je pred sam kraj poluvremena četiri poena.

Studentski centar vs Partizan Foto:SC Derby/Filip Roganovic/ABA liga

Sa druge strane Emir Hadžibegović je pogodio polaganje, nakon čega je Egzum pogodio uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje i na poluvreme smo otišli nerešenim rezultatom (40:40).

Loše je počeo Partizan i drugo poluvreme, pošto je domaći tim napravio seriju od 7:0 i Obradović je odmah morao da zatraži tajmaut.

Takođe, tek što je počelo drugo poluvreme, povredio se Jam Madar u prvom napadu tako što je izvrnuo zglob prilikom polaganja.

Serijom slobodnih bacanja crno-beli su uspeli da vrate meč u egal, a najviše je u tim momentima pogađao Džejms Naneli.

Studentski centar vs Partizan Foto:SC Derby/Filip Roganovic/ABA liga

Studentski centar je u tim momentima držao prednost i nije dopustio crno-belima da steknu vođstvo koje bi najverovatnije u tim momentima prelomilo meč.

Dante Egzum je takođe u trećoj deonici blistao i gotovo da je bio jedini igrač koji je hteo da igra na ovom meču.

Domaćini su sa tri poena prednosti otišli u poslednju deonicu i delovalo je da će napraviti veliku senzaciju.

Dugo su se smenjivale ekipe u vođstvu tokom poslednje četvrtine, a u poslednja tri minuta ušlo se sa 73:73.

Trojkom Džejmsa Nanelija Partizan je na minut i 28 sekundi do kraja poveo 76:73. Naneli je bio meč-viner za crno-bele, jer je trojkom pet sekundi pre kraja rešio pitanje pobednika.

Studentski centar vs Partizan Foto:SC Derby/Filip Roganovic/ABA liga

U redovima Studentskog centra blistao je Flečer Megi sa 15 poena, Zvonimir Ivišić je dodao 12, a Nikola Pavlićević 11.

Najefikasniji u postavi Partizana bio je Dante Ekzum sa 24 poena, Džejms Naneli je dao 23, uključujući ključne trojke u finišu meča. Njih dvojica su jedini dvocifreni u ekipi Partizana.

Partizan je šutirao za tri poena katastrofalno loše (7 od 28), a Studentski centar je imao čak 12 izgubljenih lopti više, ali je i pored toga bio na korak od eliminacije velikog favorita.

Treći, odlučujući meč serije igra se u ponedeljak u beogradskoj Areni od 20 časova.


Studentski centar – Partizan 79:81 (21:19, 19:21, 23:20, 16:21)

Dvorana: „Morača“, Podgorica; Sudije: Josip Radojković, Mario Majkić, Dragan Porobić;

Studentski centar: Megi 15, Pavlićević 11, Ivanović, Vučeljić, Slavković 6, Hadžibegović 8, Tasić 9, T. Ivišić 2, Z. Ivišić 12, Drežnjak 8; Trener: Andrej Žakelj;

Partizan: Ledej 5, Drezgić, Koprivica, Panter 8, Papapetru, Egzum 24, Naneli 23, Lesor 5, Trifunović 2, Madar 3, Smailagić 7; Trener: Željko Obradović;


Studentski centar - Partiazn 79:81 (21:19, 19:21, 23:20)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar