Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Akcija urodila plodom.

Košarkaški klub Partizan uspešno je odradio mobilizaciju svojoih navijača i uspeo da skupi značajna sredstva kako bi vratio poreski dug koji se godinama vuče. Ljudi na čelu kluba su pokrneuli akciju „Samo jedan Partizan imamo“ koja se završila u subotu i tokom koje su skupljena ozbiljna sredstva.

Skupljeno je 196.358.862 miliona dinara što je kada se preračuna iznosi oko 1,7 miliona evra što je suma sa kojom će crno-beli krenuti u relaizaciju plaćanja duga za porez.

PROČITAJTE JOŠ

„Poreski dug iznosi u ovom trenutku, sa kamatom, 6,9 miliona evra. Iznos kamate je izmedju 2,5 i 3 miliona evra, a 50% kamate se otpisuje. Mi ćemo to da plaćamo narednih godina“.

Oddbijanjem pomenute kamate dug iznosi oko šest miliona evra.

Ideja je bila da se skupljanjem sredstava uplati što veća cifra kako bi se u reprogram ušlo sa što manjim opterećenjem i kako bi klub i unarednim godinama mogao da u manjim ratama izmiri dugovanja i ostane konkurentan po pitanju tima.

Akcija je privukla veliki odziv navijača i poznatih ličnosti.

Među onima koji su uplatom pomogli klub su i proslavljeni vaterpolista Duško Pijetlović, košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski, Saša Pavlović, Nebojša Kosović, političar i Branko Ružić, Rasim Ljajić…

Za svakog donatora koji uplati 3.000 dinara i više, klub je u znak zahvalnosti pripremio posebne majice sa potpisima igrača i trenera Obradovića. Takođe, svaki uplatilac iznosa od 3.000 dinara i više će dobiti gratis člansku kartu KK Partizan sa svim pripadajućim benefitima za kategoriju Standard.

„Akcija prikupljanja sredstava za namirenje poreskog duga je završena! Na prvom mestu, hvala navijačima koji su akciju inicirali i pokrenuli još jednu priču o neraskidivoj ljubavi između onih koji se za crno-bele bore na terenu i tribinama“, objavio je klub na zvaničnom Tviter nalogu.

BONUS VIDEO „Srbija je nesrećna kad košarka nije dobra“: Legenda je sve objasnila u jednoj rečenici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar