Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Poraz Partizana u Ljubljani.

Košarkaši Partizana poraženi su u ponedeljak na gostovanju Cedevita Olimpiji 95:91 u osmom kolu ABA lige.

#related-news_0

Crno-beli sada su na učinku od pet pobeda i tri poraza, dok je slovenačka ekipa došla do šeste pobede, uz dva poraza. Partizan je nastavio negativnu tradiciju, nikada nije pobedio Cedevita Olimpiju u Ljubljani, a upisao je već šest poraza.

Bolje su otvorili utakmicu gosti iz Beograda. Frenk Kaminski i Zek Ledej vrlo inspirisani su bili na početku. Obojica su ubacili po šest poena u prvoj polovini prve četvrtine. Međutim, Kaminski je sredinom prvog dela ušao u problem sa faulovima, već ih je napravio dva, i morao je da napusti igru. Prvi period igre pripao je Partizanu 27:22

Veliki problem za Partizan je nastao početkom druge četvrtine. Aleksa Avramović je doživeo tešku povredu nosa. Bio je sav krvav, te je morao da napusti igru kako bi se utvrdilo da li je u pitanju prelom. Očekivano, nije se više vraćao u igru tokom utakmice.

U međuvremenu, Cedevita Olimpija je preokrenula na krilima Jake Blažiča i Klemena Prepeliča i na poluvreme je slovenačka ekipa otišla sa prednošću od jednog poena.

Treća četvrtina bila je veroma neizvesna. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i tako u nekoliko navrata. Nijedna ekipa nije uspevala da se rezultatski odlepi i tako je bilo sve dosredine poslednje deonice, kada je Cedevita Olimpija imala šest razlike.

Poslednju četvrtinu, oneležio je, između ostalog, i incident među igračima na terenu. Zek Ledej je napravio nesportski faul nad Jakom Blažičem. Nakon toga, nastala je frka između Partizanovog Amerikanca i Prepeliča. Srećom, strasti su se brzo smirile, a Prepelič je zaradio tehničku.

Maltene tokom čitave poslednje deonice je domaći tim imao prednost. Partizan je samo u dva navrata uspevao da izjednači. Imali su crno-beli nekoliko prilika da preokrenu, ali su presudile izgubljene lopte, promašeni šutevi i slobodna bacanja.


Cedevita – Partizan 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20)

Dvorana: Stožice; Sudije:Belošević, Javor, Mustapić; Gledalaca: 5527

Cedevita Olimpija: Stjuart 12, Armand, So 7, Radović, Kobs 9, Glas, Blažić 29, Prepelič 18, Džons 17, Šćuka 3, Klobučar, Šaškov

Partizan: Vukčević, Ledej 17, Avramović 2, Koprivica, Smailagić 4, Jaramaz 2, Naneli 10, Anđušić 5, Doužer 14, Ponitka 7, Kaminski 20, Kaboklo 10


ABA liga, 8.kolo

Split – Zadar 75:82

Studentski centar – Cibona 93:101

Igokea – Budućnost 88:74

Borac – FMP 96:75

Mega – Krka 72:77

Cedevita – Partizan 95:91

Crvena zvezda – Mornar 95:75

Standings provided by Sofascore

Cedevita Olimpija - Partizan 95:91, (22:27, 29:23, 22:21, 22:20)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare