Aleksandar Matović, KK Partizan
Foto: Screenshot Twitter KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je, pred početak polufinalne serije Superlige Srbije koja počinje u utorak u 20.30, da je Mega talentovan i mlad tim, ali i da sada u svojim redovima ima iskusne igrače koji znaju kako se igraju plej-of utakmice.

 

„Počinjemo polufinalnu seriju protiv tima koji ima dobru sezonu iza sebe, gde su se do poslednjih nekoliko kola borili za prva četiri mesta koja vode u plej-of ABA lige. U odnosu na tim koji je igrao tokom sezone, sada su se pojačali sa Simanićem, Milosavljevićem, a u ekipu se vratio i Novak“, rekao je Matović za klupski sajt.

Košarkaši Partizana sutra gostuju Megi u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbine.

„Igramo protiv tima koji je veoma talentovan, atletičan, mlad i sa mnogo energije, a sa Milenkom Tepićem, Milosavljevićem i Simanićem, koji su u svojim karijerama osvajali ABA ligu, dobili su na iskustvu jer to su igrači koji znaju kako se igraju utakmice u plej-ofu“, istakao je Matović.

Trener Partizana je dodao i da se Trej Dreksel povredio i da neće nastupati do kraja sezone.

„Juče su prvi put na treningu bili Tomas i Pejdž, doduše sve to ‘na nulu’, danas imamo još jedan trening i videćemo da li će moći da participiraju u toj utakmici u utorak“, rekao je Matović.

Drugi meč je na programu dva dana kasnije u Hali sportova „Ranko Žeravica“, a plasman u finale izboriće tim koji prvi dodje do dve pobede.