Foto: Screenshot Sportklub

Potop. Šamar. Bolna lekcija. Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Lijetkabelisu sa 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23) u 14. kolu A grupe Evrokupa, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite na Nova.rs.

Crno-beli su odigrali jednu od najgorih utakmica u sezoni, kao da su bili potpuno istrošeni nakon pobede u derbiju protiv Crvene zvezde sa 98:84 pre 48 sati.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je u drugoj četvrtini odigrao sedam najgorih minuta u sezoni jer nije postigao ni poen, dok su Litvanci stigli do serije od 20:0 i tako već tada prelomili meč. Najveća prednost Litvanaca bila je +29 (78:49), ali su boljom igrom u poslednjoj deonici crno-beli uspeli da smanje minus na 15 poena.

U jednom trenutku je i Željko Obradović, trener Partizana, potpuno izgubio živce, pa je psovao Gregora Glasa. Između ostalog se sa usana moglo pročitati „Šta si to uradio p**** jedna mala„.

To dovoljno govori o tome da je Obradović pokušao sve što je mogao da podigne igrače, ali nije mogao da učini ništa pogotovo nakon što je Kevin Panter tri minuta pre kraja treće deonice dobio četvrtu ličnu grešku u trenutku kada je već postigao 20 od 44 poena Partizana.

Najjefikasniji u Lijetkabelisu bili su Đorđe Gagić sa 21 (7/9 iz igre), te Gedimanis Orelik koji je imao isti učinak, ali je pogodio pet trojki.

Uz Pantera su dvocifreni bili još Rade Zagorac sa 16 poena (10 u prvoj četvrtini), te Jam Madar koji je brojao do 12.

Lijetkabelis – Partizan 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23)

Dvorana:  Cido arena (Panevežis). Sudije: Janis Fufis, Nik van den Bek, Gvido Đovaneti.

Lijetkabelis: Vaiciunas, Kalatcakis, Giedraitis, Lipkevečijus, Maldunas, Zemaitis, Berzins, Orelik, Vasiliauskas, Giedraitis, Gagić.

Partizan: Panter, Vukčević, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Madar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Četvrta četvrtina: Lijetkabelis – Partizan 93:78

40′ Kraj meča

Partizan je pretrpeo je ubedljiv poraz u Litvaniji sa 93:78.

35′ Crno-beli bez ideje

Partizan je vezao još nekoliko napada bez jasne ideje u napadu, dok je i u defanzivi bilo mnogo problema (91:68).

33′ Deluje kao da je Obradović digao ruke

U nekoliko navrata je bio u krupnom kadru kamere, a on je delovao kao da ni on više ne veruje u preokret. Čak više nije imao ni tako žustre reakcije jer je njegov tim gubio sa 85:58.

32′ Partizan u nokdaunu

Crno-beli ne liče na sebe, deluje da su i dalje previše umorni da bi uspeli da izdrže ritam Litvanaca.

Treća četvrtina: Lijetkabelis – Partizan 80:51

30′ Obradović pobesneo

Trener Partizana počeo je da vređa svoje igrače nakon što su napravili faul nad Đorđem Gagićem. Najgore je prošao Gregor Glas kog je Obradović „počastio“ psovkama.

Foto: Screenshot Sportklub

28′ Najveći minus Partizana

Crno-beli su gubili sa 29 razlike nakon što je Orelik pogodio dva slobodna bacanja (78:49). Panter je u neverici gledao sa klupe, a Obradović samo gledao semafor.

27′ Veliki problem za Partizan

Kevin Panter je upisao i četvrtu ličnu grešku, pa je odmah zamenjen. Umesto Pantera koji je već postigao 20 od 44 poena Partizana ušao Gregor Glas.

#social-embed_0

24′ Ponovo ogroman minus Partizana

Dobro je počeo četvrtinu „parni valjak“, ali odjednom je stao. Lipkevičijus je nanizao nekoliko dobrih poteza i nakon slobodnih bacanja odveo je Lijetkabelis na 65:44.

23′ Ledej upisao poene, odgovorio Gagić

Dobio je Gagić sjajno dodavanje nakon što mu je saigrač u padu poslao loptu. Ipak, fauliran je, a kasnije je promašio oba slobodna bacanja. Ipak, ponovljeno je drugo jer je Lesor ranije ušao u reket, a Gagić je treći put uz malo sreće pogodio za 59:42. Pre toga je Ledej uspeo da pogodi iz igre.

21′ Šteta!

Lesor je napravio faul u napadu, iako je nakon toga zakucao i pokazivao je sudijama da je njegov rival bio u polukrugu. Ipak, snimak je pokazao da je rival bio van te zone (55:40).

Druga četvrtina: Lijetkabelis – Partizan 53:37

20′ Kevin Panter izmišlja poene

U ovim momentima je Panter sasvim očekivano prva napadačka opcija. Upisao je već 12 poena, a nedostaju poeni iz reketa. Lesor ne uspeva da dobije bitke protiv centara litvanskog tima (53:32). Ipak, dobio je dva slobodnja bacanja i postigao je oba (53:35). Na kraju je Panter pogodio i uz zvuk sirene da smanji prednost na 53:37.

19′ Teškom mukom do poena

Crno-beli se muče da dođu do poena. Nikako ne uspevaju da postignu poene iz igre, ali je Zagorac nakon finte šuta uspeo da iznudi dva slobodna bacanja. Oba je realizovao za 48:28.

Foto: Starsport

17′ Koprivica prekida crni niz

Partizan dugih sedam minuta nije uspeo da postigne nijedan poen. Onda je Balša Koprivica uspeo da postigne prve poene Partizana u četvrtini! Istovremeno su Litvanci ubacili 22!

16′ Raspad Partizana

Crno-beli nisu postigli nijedan poen u šest minuta druge četvrtine. Promašaji Glasa, Trifunovića, Avramovića, Mura su se ređali, a Obradović je počeo da viče i na igrače na klupi nakon što je došlo do -18 (42:24).

13′ Partizan i dalje bez poena

Orelik je postigao sjajnu trojku i podigao publiku na noge, navijači skaču nakon svakog dobrog poteza litvanske ekipe.

12′ Luda serija Litvanaca

U prva dva minuta Partizan nije uspeo da postigne nijedan poen, dok je sa druge strane Lijetkabelis postigao čak 11. Litvanci se stigli do prednosti od 35:24.

Prva četvrtina: Lijetkabelis – Partizan 24:24

10′ Sjajna akcija Partizana

Imao je dva ofanzivna skoka „parni valjak“ u ovoj akciji, a onda je Lesor nakon skoka proigrao Pantera. Amerikanac je postigao dvojku o tablu, a zatim i pogodio slobodno bacanje (24:24).

10′ Kakva trojka Pantera

Američki bek pogodio je sa velike daljine za 24:21. Dobio je priliku da odigra 1 na 1 i odmah je uspeo tu situaciju da reši bez mnogo problema.

9′ Sjajni Gagić

Srpski centar je već postigao šest poena nakon brzih akcija za 24:18.

7′ Zagorac već dvocifren

Sjajno je otvorio susret, pa je već postigao 10 poena. Za crno-bele je kasnije pogodio i Panter za dva (22:16).

6′ Zagorac briljira

Nakon dve trojke, uspeo je da pogodi i iz reketa. Napravio je fintu šuta, a onda pogodio za dva poena.

5′ Bacanja Lesora

Uspeo je da iznudi faul, a onda je pogodio jedno od dva slobodna bacanja (14:10).

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

4′ Pokušao je Lesor atraktivno

Centar Partizana je pokušao da postigne poene u padu, ali nije uspeo. Ipak, Partizan je nastavio napad, ali nije uspeo da postigne poene.

3′ Trojka Zagorca

Rade Zagorac je sjajno otvorio meč za 8:3. Postigao je i drugu trojku i tako

1′ Partizan poveo, Obradović već besan

Koprivica je u prvom napadu odigrao sjajno leđima i postigao prve poene na susretu. U sledećem napadu je Zagorac postigao trojku za 5:0. Željko Obradović je pobesneo na Koprivicu koji nije prepoznao „mis meč“ situaciju. Vikao je besno: Šta radiš? Šta radiš to?

BONUS VIDEO Košarkaši i navijači Partizana slave pobedu nad Andorom i prolaz u Top 16 fazu Evrokupa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar