Foto:profimedia.rs; STARSPORT

Večiti žele proverena rešenja.

Danima se priča o odlascima iz Partizana i Zvezde nakon jedne od najuzbudljivijih klupskih sezona u poslednjih nekoliko godina.

Zvezda se zvanično rastala sa Lukom Vildozom i Stefanom Markovićem koji je otišao u penziju, a gotovo sigurno odlaze Fakundo Kampaco, Ognjen Dobrić, Džon Holand, dok u klubu nisu zadovoljni ni Hasanom Martinom i Benom Bentilom.

PROČITAJTE JOŠ

U Partizanu je na izlaznim vratima Kevin Panter, dok su bliže odlasku i Dante Egzum, Matijas Lesor, Zek Ledej i Janis Papapetru dok će od NBA lige zavisiti i sudbina Jama Madara.

Kada su u pitanju dolasci, ima mnogo špekulacija.

Odlazak Kevina Pantera ostavlja veliku rupu u na beku jer je Amerikanac bio napadački lider i igrač za ključne trenutke.

Iz regiona bi mogao da bude interesantan Slovenac Klemen Prepelič koji je imao lošu sezonu u Valensiji, ali je u pitanju elitan šuter, a na tržištu su Kajl Kjurik iz Barselone, Adam Hanga iz Real Madrid, kao i Darun Hilijard iz Makabija koji je nakon sjajne sezone u Bajernu podbacio u Tel Avivu.

Najveća želja je bio  Vanja Marinković. Bivši kapiten Partizana je pod ugovorom u Baskoniji i demantovao je da ide bilo gde, tako da je ta opcija propala.

Ukoliko ode Dante Egzum, a pod upitnikom je i Jam Madar, Partizan će morati da traži i plejmejkera.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Najviše se pominje Nenad Dimitirjević, Srbin sa makedonskim pasošem koji je prošle sezone kao pozajmljen igrač Valensije u Uniksu bio MVP VTB lige i ključan u rušenju CSKA sa trona.

Kao gotovo stvar se pominje dolazak Ognjena Jaramaza koji može na obe bekovske pozicije.

Velika bomba bi bio dolazak Gorana Dragića, koji je gotovo izvesno završio sa NBA, a nedavno je bio u „Areni“ kada je njegov brat igrao sa Cedevitom.

Možda i najteže će biti nadoknaditi eventualni odlazak Matijasa Lesora. Na tržištu su mahom veterani poput Kajla Hajnsa, Sertača Šanlija, Brajana Danstona, dok bi zanimljiva opcija mogao da bude Žasijel Rivero koji je igrao u Valensiji.

Crvena zvezda se okrenula bivšim asovima i domaćim opcijama. Gotovo je izvestan povratak Dejana Davidovca posle godinu dana u ekipi CSKA, a velika želja je opet Miloš Teodosić čiji dolazak deluje sve izvesniji zbog smanjivanja budžeta u Virtusu.

Crveno-beli žele da vrate i Nikolu Kalinića koji za sada ističe da ostaje u Barseloni, a najveća bomba ne samo u regionu nego i u evropskoj košarci bi bio dolazak Nikole Mirotića iako u ovom trenutku to deluje kao naučna fantastika.

Ipak, Mirotić još nema novi klub, vezan je za Srbiju i brojnim poslovima, a navijači ga prosto obožavaju, pa bi možda mogli da svedočimo i čudu.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

S obzirom da će crveno-beli ostati bez kompletne plejmejkerske linije sledeće godine, tu će biti i najveća potražnja, pa eventualni dolazak Teodosića neće biti dovoljan. Računa se Nikolu Topića, supertalentovanog košarkaša, ali je malo realno da samo sa njima dvojicom tim uđe u sezonu.

Zvezda se prethodnih dana dovodila u vezu sa Kasijusom Vinstonom iz Bajerna, a slobodan je i Šabaz Nejpijer, velika Zvezdina želja prethodnih godina. Tržište će ove godine biti bogato plejmejkerima, jer su slobodni i Maodo Lo, Di Bost, Ajzea Tejlor i Džered Harper koji su imali dobre sezone u svojim klubovima.

Crveno-beli će i definitivno tražiti rešenje pod košem. Pominje se dolazak Akilea Polonare, krilnog centra koji je bio blizu i tokom prošle sezone, ali zbog kazne Zvezda nije mogla da dovodi nijednog igrača pa je završio u Žalgirisu.

Sve su glasnije priče da bi nazad mogao i Boban Marjanović koji je već dugo statista u NBA ligi, pa bi on mogao da bude rešenje u velikoj rekonstrukciji centarske linije.

BONUS VIDEO Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar