Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Neverovatan preokret crno-belih.

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 92:81 nakon neverovatnog preokreta u 21. kolu ABA lige i tako napravili veliki korak ka prvom mestu u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak utakmice protekao je u znaku Fakunda Kampaca, koji je, nakon trojke Zeka Ledeja i početnog vođstva Partizana, preuzeo konce igre u svoje ruke.

Iz napada u napad crveno-beli su na krilima argentinskog centra gradili prednost, pa su od 5:5 serijom od sedam vezanih poena došli do 12:5, potom i do 24:12, da bi u drugoj četvrtini Kampaco sa dve fantastične trojke, i jednom prelepom asistencijom za Filipa Petruševa igračima Zvezde omogućio da odu na prednost od čak 20 poena (44:24).

Igračima Partizana ništa nije polazilo za rukom u tim trenucima, ali su uspeli da koliko-toliko prekinu nalet Zvezde i pred drugo poluvrem smanje na 48:34.

U trećoj četvrtini Zvezda je u potpunosti stala, uspevala je da održi razliku zahvaljujući sporadičnim lepim potezima Luke Vildoze, ali su crno-beli u tim momentima pokazali znatno veću želju u odnosu na prvo poluvreme.

Iz napada u napad crveno-beli su pravili greške i u napadu i u odbrani, sa druge strane crno-beli pogađali bukvalno sve. Kevin Panter i Zek Ledej su preuzeli inicijativu, povukli crno-bele, a ključni trenutak dogodio se u poslednjem trenutku treće deonice.

Zvezda je umesto sa 66:58 u završnih deset minuta ušla sa samo tri poena plusa, pošto je Jam Madar prvo pogodio za dva, a potom iskoristio grešku Vildoze i ukradenu loptu Matijasa Lesora pretvorio u trojku.

Od tog momenta Zvezda je stala, Kampaco je dobio petu ličnu grešku, velikom serijom došao do 76:66, dok su crveno-beli u poputnosti stali.

Na kraju, 92:81, trijumf Partizana vredan prvog mesta u ABA ligi.

Po završetku meča dogodila se ružna scena, kada je Lesor udario Petruševa u trenutku kada se sirena oglasila poslednji put. Lesor je upravo predvodio Partizan sa 27 poena, dok je kdo Zvezde Kampaco ubacio 21, sve u prvom poluvremenu.

Partizan – Crvena zvezda 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Luka Kardum

Partizan: Vukčević, Ledej 17, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 4, Papapetru 2, Egzum 15, Naneli 5, Lesor 27, Trifunović, Anđušić, Madar 7

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 21, Mitrović 17, Martin 5, Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 7, Bentil 10

Partizan - Crvena zvezda 87:79 (13:24, 19:24, 29:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare