Kevin Panter Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Kapiten Partizana Kevin Panter možda će dobiti šansu da postane reprezentativac ako to bude želeo.

Po pisanju bosansko-hercegovačkih medija, Košarkaški savez te zemlje radi na angažovanju Pantera na mestu naturalizovanog igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Panter ima srpsko državljanstvo, ali Bosanci nameravaju da se daju u poteru za njim i Vejdom Boldvinom.

Ono što je izvesnije jeste da će Tarik Biberović iz Fenerbahčea zaigrati za nacionalni tim BiH, jer tamošnji savez završava papire za njega.

Sportsport.ba navodi da bi nacionalni tim mogao da pojača i Luka Garza kao „domaći“ igrač, dok pored spomenutih Pantera i Boldvina verovatno neće biti treće opcije na mestu naturalizovanog.

Panter je dovođen u vezu i sa reprezentacijom Srbije, ali za sada nije zaigrao za „orlove“. Svetislav Pešić, aktuelni selektor se u načelu ne protivi strancu u ekipi sa državnim grbom, ali javnost na takve poteze nije gledala blagonaklono.

S druge strane, u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji su igračice stranog porekla poput Danijel Pejdž i Ivon Anderson, više puta donosile prevagu u kvalitetu u odnosu na neke druge reprezentacije.

Isto je u muškoj konkurenciji uradio i Lorenco Braun u dresu Španije, kada je vodio „furiju“ do finala i titule prvaka Evrope uz pomoć braće Ernangomez.

BONUS VIDEO: Panter ubacio 25 poena protiv Monaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar